20 / 04 / 2024

Dar gelirli vatandaşlara devletten büyük destek!

Dar gelirli vatandaşlara devletten büyük destek!

Eğitim ve sosyal hizmetlere odaklanan Türkiye, 2022 yılına toplumun beklentilerini karşılayan “vatandaş odaklı sosyal hizmet” bütçesiyle giriyor. Dar gelirli, emekli, yaşlı, kamu çalışanı ve işçilerin hakları korunurken sosyal harcamalar için 104,2 milyar lira ayrıldı.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak ve müzakereleri başlayacak olan 2022 bütçesine toplumsal duyarlılık damgasını vurdu. Eğitim ve sosyal hizmetlere odaklanan Türkiye, 2022 yılına toplumun beklentilerini karşılayan “vatandaş odaklı sosyal hizmet” bütçesiyle giriyor. Dar gelirli, emekli, yaşlı, kamu çalışanı ve işçilerin hakları korunurken sosyal harcamalar için 104,2 milyar lira ayrıldı.

SON DAKİKA ÖĞRENCİ, DAR GELİRLİ VE YAŞLILARA DESTEK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Öğrencilere kredi, burs, yurt, özel okul desteği ve öğrenim ödemeleri için destek verilecek. Ödeyemeyen vatandaşların sağlık faturasına 23.4 milyar lira, 65 yaş üstü ve bakıma muhtaçlara 13,2 milyar lira, engelli vatandaşlara ise evde bakım için 15,6 milyar lira sağlanacak. Engellilerin ulaşım giderlerine 1,3 milyar lira katkı sağlanacak. Yoksul ailelere elektrik tüketimi desteği kapsamında elektrik tüketimi desteği kapsamında 2,4 milyar lira katkı sağlanacak. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere çocukları, gençleri yanında yetiştirmeleri için 2.5 milyar lira sosyal ekonomik destek sağlanacak.

 

 Dar gelirli vatandaşlara devletten büyük destek!

BÜTÇE MARATONU YARIN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e sunulan 2022 bütçe görüşmeleri yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, teklifi yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. Sunumun ardından komisyon üyelerinin hazırlanması için komisyon çalışmalarına yaklaşık bir hafta ara verilecek ve 26 Ekim tarihinde genel görüşmelere başlanacak. Bütçeden öne çıkan bazı noktalar ise şöyle:

SOSYAL DESTEKLER İÇİN 104 MİLYAR LİRA: Sosyal güvenlik harcamaları için ayrılan kaynak 104 milyar 200 milyon liraya çıkarıldı. Bütçenin yüzde 6'sı sosyal harcamalara ayrıldı.

65 YAŞ, ENGELLİ AYLIĞI 15.6 MİLYAR LİRA: Gelecek yıl ödeme gücü olmayan vatandaşların sağlık giderlerini de devlet karşılayacak. Bu yılki bütçede bu kapsamda vatandaşlara 16 milyar lira ayrılırken, gelecek yıl bu miktar 23,4 milyar liraya ulaşacak.

65 YAŞ ÜSTÜNE 15.6 MİLYAR: Edinilen son dakika bilgisine göre, engelli vatandaşlara ve bakıma muhtaç yakınlarına 65 yaş üstü emekli aylığı kapsamında 15,6 milyar lira ödenecek. Ev için 13,2 milyar lira destek sağlanacak. engelli vatandaşların bakımı.

2.4 MİLYARLIK ELEKTRİK FATURASINI DEVLETÖDEYECEK: 2.4 billion lira will be transferred to poor families within the scope of electricity consumption support. Families will be paid 1.3 billion liras for the transportation expenses of disabled education.

AİLE YANINDA EĞİTİME 2.5 MİLYAR LİRA: Ekonomik yoksunluk içindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin aileleriyle birlikte büyümelerini sağlayan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 2,5 milyar lira kaynak ayrıldı. Yine koruyucu aile modeli için 295 milyon lira ödenecek.

ASKER AİLELERİ, KADINLARA DESTEK: Asker ailelerine de 161 milyon lira destek sağlanacak. Kadının Güçlenmesi Programı iki kattan fazla arttırılarak 943 milyon liraya yükseltildi.

DEVLET ÖĞRENCİNİN YANINDA: Önümüzdeki yıl eğitim bütçesi 62,1 milyar lira artırılarak 273,5 milyar liraya çıkarılacak, 2 milyondan fazla öğrenciye kredi ve burs verilecek, öğrencilere doğrudan nakdi ve ayni olarak sağlanacak ödenek ise 40 milyar liraya ulaşacak. . Yeni derslikler yapılacak, okulların bilgi altyapısı güçlendirilecek ve internet erişimi sağlanacaktır.

ÖĞRENCİYE TAŞIMALI EĞİTİM YARDIMI: 1,3 milyon öğrenci taşımalı eğitim alacak, gıda yardımı, destek eğitim kurslarına kaynak aktarılacak, ücretsiz kitap dağıtımı, özel okul desteği devam edecek.

Dar gelirli vatandaşlara devlet destekli konut müjdesi!

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön