29 / 03 / 2024

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşa kira yardımında bulunuyor. Peki, kira yardımı için başvurular nasıl yapılır? Kira yardımı başvuru şartları neler?



Türkiye genelinde ihtiyacı olan vatandaşlara kira yardımı yapılmaya devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımından ihtiyaç sahibi binlerce insan faydalanabiliyor.

Kira yardımı veren kurumlar

2021'de birçok kurum tarafından kira yardımı veriliyor. Bakanlık veya devlet kurumları dışında belediyeler veya belli şirketler, vakıflar ve kişiler de kira yardımı yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımı yapan kurumlar şu şekilde:

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!

- Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.
- Belediyeler.
- Özel vakıf ve dernekler.
- Sivil toplum kuruluşları.

Kira yardımı başvuru şartları

Kira yardımı alınması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Her kuruma göre bu şartlar değişse de genel olarak istenen şartlar şu şekilde:

- Başvuru yapan kişinin mal varlığı olmaması.
- Kira yardımı isteyen kişinin SGK'lı olarak çalışan olmaması.
- Emekli maaşı, dul maaşı, yetim aylığı gibi aylıklardan yararlanmamak.
- İşsizlik maaşı alıyor olmak.
- Yapılacak testlerle yoksulluk sınırı altında olunması.
- Fakirlik belgesini alabiliyor olmak.

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!

Kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "riskli" olarak açıkladığı ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında açıklanacak konutlarda yaşayan vatandaşlar için kira yardımı başvuruları e-Devlet'ten yapılıyor. E-devlet kira yardımı sayfası üzerinden başvurular internetten üzerinden gerçekleşiyor.

Sosyal yardımlaşma kira yardımı nasıl alınır?

2021 yılında Sosyal Yardımlaşma kira yardımı dahilinde verilen kira desteğinden faydalanmak için Sosyal Yardımlaşma Vakıf binasına başvuru yapılması gerekiyor.

Sosyal yardımlaşma kira yardımı ne kadar?

Kira yardımı 600 ile 1000 TL arasında değişiyor. Ek olarak her kente göre kira bütçesi değişirken, her ilçe için de verilecek kira yardımları komisyon tarafından  belirleniyor. Bu sebeple kira yardımı olarak verilecek para için bir bütçe açıklanmadı.

Kira yardımı nereden yapılıyor?

Kira yardımından faydalanabilecek vatandaşlar, yardım gününde para anında banka hesaplarına ödenecek. Eğer banka hesabına aktarılmadıysa PTT hesabına, PTT hesabı olmayan kişilerin direkt T.C. numarasına PTT hesabı üzerine yatırılıyor.


Devletten 1150 TL kira yardımı müjdesi!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön