29 / 03 / 2024

Dar gelirlinin tercihi faizsiz sistemle ev almak!

Dar gelirlinin tercihi faizsiz sistemle ev almak!

15 bin orta ve dar gelirli aile ev sahibi olmak için faizsiz sistemden yararlanmak istiyor.  Bu yöntemde 100 bin liralık konut için tüketici 240 kişilik tasarruf programına alınıyor. 



Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; Kredi faizlerinin artmasıyla orta ve dar gelirli aileler faizsiz sistemin kapısını çaldı. Bu yöntemde 100 bin liralık konut için tüketici 240 kişilik tasarruf programına alınıyor. Ev teslimine kadar 417, teslimden sonra 817 lira taksit ödüyor. Her yıl enflasyon nispetinde ise yüzde 8 artış yapılırken, 100 ay beklemeden evler 47’nci ayda teslim ediliyor.

Son dönemde özellikle orta ve dar gelirli ailelerin ilgi odağı olan tasarrufa dayalı ev sahibi olma modelini Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi anlattı. 

 

Dar gelirlinin tercihi faizsiz sistemle ev almak!

Murat Çiftçi, tüketicilerin vade farksız ve düşük taksitlerle ödeme yapabildiğini söyledi. Özellikle kredi faizlerinin artmasıyla Birevim’e gelen kişi sayısında yüzde 20 artış olduğunu açıklayan Murat Çiftçi, “Aylık başvurularımızı binin üzerinde çıktı. Bu yıl ortalama 15 bin yeni müşteri sistemimize dahil oluyor” dedi.  Tasarrufa dayalı programda 60, 84, 120 ve 240 kişilik gruplar oluşturduklarını açıklayan Murat Çiftçi, “Oluşturduğumuz programlarda her ay bir kişi evini alıyor” dedi. Bu ay 60 kişilik bir program oluşturduklarını açıklayan Çiftçi, sıra tespitine göre sistemin işleyişini şöyle anlattı: “Bu 60 kişi içinden ilk etapta 6 kişinin sırası belirleniyor. Noter huzurunda bu 6 kişi sırayla evlerini 6 ayda aldıktan sonra, en son kalan kişiye kadar teslimatları yapıyoruz. Bizim finansal modelimizde hiç peşinat ödenmese bile tüm ailelerimiz 1 ile 47 ay arasında evlerini teslim alıyorlar. Borçları ise 72 ayda tamamlanıyor.”

Tüketicilerin ilgi gösterdiği 100 kişilik grupta ev sahibi olma modelinin detaylarını Murat Çiftçi, şöyle anlattı: “Örneğin bu programda 100 bin liraya herkesin girdiğini düşünürsek, aylık bin lira ödeme yapıyorlar. Biz burada şunu diyoruz, ‘teslim aldıktan sonra ödemenizi binde dört kadar artıracağız.’ Yani teslim alana kadar bin, teslim aldıktan sonra bin 400 lira ödüyor. Tasarruflar hızlı geldiği için de hiç kimseyi 100 ay bekletmiyoruz. Teslim alsın ya da almasın yüzde 8 yıllık artış yapıyoruz. Peşinat verdiğinde ise öncelik tanıyoruz. Peşinatına göre 50 ayda almak yerine 25, 30 ya da 40 aya kadar teslim alabiliyor.” Orta ve dar gelirlilerin yoğun ilgi gösterdiği küçük taksitli model hakkında da bilgi veren Murat Çiftçi, bu finansman yönteminde taksitlerin 417 liradan başladığını bildirdi. Çiftçi, şöyle devam etti: “Örneğin 100 bin liralık bir tasarruf için 240 kişilik tasarruf programına girdiğinizi düşünürsek, ayda ödenecek tutar 417 TL. Yani bugün kişi kiradayken 417 TL’yi bir kenara koyabiliyorsa Birevim’in 100 bin TL’lik bir tasarruf programına dahil olabiliyor. Sıra tespitinde o ayki ev kendisine çıktığında, kiradan kurtulacağı için aylık taksit tutarı evin değeri üzerinden binde 4 artırılarak 417 yerine 817 TL oluyor.”


Geri Dön