19 / 04 / 2024

tasarrufa dayalı ev sahibi olma modeli

tasarrufa dayalı ev sahibi olma modeli

15 bin orta ve dar gelirli aile ev sahibi olmak için faizsiz sistemden yararlanmak istiyor.  Bu yöntemde 100 bin liralık konut için tüketici 240 kişilik tasarruf programına alınıyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminde katılımcı sayısı 400 bine yaklaştı!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminin katılımcı sayısının 400 bine yaklaştığını dile getirdi.

Tasarrufa dayalı faizsiz finans sektörü devlet güvencesiyle hak ettiği değere kavuşacak!

Çözüm Tasarruf Genel Müdürü Ebubekir Kaplan, faizsiz konut sisteminde şirketlere getirilecek sermaye şartı ve sıkı denetimlerle yapısal olarak güçlü kurumların vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmelerinin önünün açılacağını dile getirdi.

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Faizsiz konut satışındaki riskler!

Faize karşı olan kitlenin gözdesi olan tasarrufa dayalı faizsiz finans şirketlerine oldukça ilgi gösteriliyor. Peki tasarrufa dayalı faizsiz finans şirketlerinde risk var mı?

Faizsiz konut sisteminin toplam satıştan aldığı pay yüzde 10'u aştı!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada, "Geçen yıl satılan 1 milyon 350 bin konutun 150-200 bin adetlik kısmı faizsiz finans sistemiyle satıldı. Toplam satış içerisinde tasarrufa dayalı faizsiz sistemin aldığı pay yüzde 10'u aştı." diye konuştu.

Birevim'den 'Tasarrufa İlk Adım' kampanyası ile sektöre yeni soluk!

Tasarruf finans modelini ilk kez ev ve araba sahibi olmanın ötesine taşıyan Birevim, “Tasarrufa İlk Adım” kampanyası ile sektöre yeni bir soluk kazandırdı.

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün büyüklüğü 15 milyar TL'yi aştı! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Tasarrufa dayalı finansman sektörünün 2019'da 100 bini aşan yeni müşterilerinin, hem de eski müşterilerinin güven altına alınarak adım atılması gerekiyor. Bu sistemden sadece konut alanlar değil, taşıt alanlar da faydalanıyor" dedi...

Finansevim ve Vakıfevim birleşti!

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi’nde rekabet arttı. Vakıfevim ve Fianasevim şirketleri birleştiklerini açıkladı...

Birikimevim’den kentsel dönüşüme ayrıcalık!

Birikimevim, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sektöründe bir ilke başlıyor. Şirket,  ortalama bir evin dönüşüm bedeli için ev sahibine ayda 2 bin TL, 3 bin TL, 4 bin TL ile sisteme kayıt olma fırsatı sunuyor.

Tasarruf AŞ'den ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler!

Tasarrufa dayalı finansman sektörüne 2019 yılında 15’e yakın şirket katıldı. Tasarruf AŞ, ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler sunuyor.

Eminevim'den güçlü ekonomi için 2023 hedeflerine destek!

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Türkiye 2023 Zirvesi” İstanbul’da yapıldı. Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle Türkiye ekonomisine senede 5 milyar lira katkı veren Eminevim, güçlü ekonomi için destek verdi.

tasarrufa dayalı ev sahibi olma modeli Haberi

tasarrufa dayalı ev sahibi olma modeli

Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; Kredi faizlerinin artmasıyla orta ve dar gelirli aileler faizsiz sistemin kapısını çaldı. Bu yöntemde 100 bin liralık konut için tüketici 240 kişilik tasarruf programına alınıyor. Ev teslimine kadar 417, teslimden sonra 817 lira taksit ödüyor. Her yıl enflasyon nispetinde ise yüzde 8 artış yapılırken, 100 ay beklemeden evler 47’nci ayda teslim ediliyor.

Son dönemde özellikle orta ve dar gelirli ailelerin ilgi odağı olan tasarrufa dayalı ev sahibi olma modelini Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi anlattı. 

Murat Çiftçi, tüketicilerin vade farksız ve düşük taksitlerle ödeme yapabildiğini söyledi. Özellikle kredi faizlerinin artmasıyla Birevim’e gelen kişi sayısında yüzde 20 artış olduğunu açıklayan Murat Çiftçi, “Aylık başvurularımızı binin üzerinde çıktı. Bu yıl ortalama 15 bin yeni müşteri...