29 / 03 / 2024

Finansevim ve Vakıfevim birleşti!

Finansevim ve Vakıfevim birleşti!

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi’nde rekabet arttı. Vakıfevim ve Fianasevim şirketleri birleştiklerini açıkladı...



Yıllık cirosu 25 milyar liraya ulaşan Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi büyümeye devam ediyor. Rekabetin hararetli olduğu sektörde, Vakıfevim ve Fianasevim şirketleri birleşerek en büyük firması olacaklarını açıkladı.

Hürriyet'ten Gülisten Alagöz'ün haberine göre; ciroları 25 milyar TL'ye ulaşan ‘Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi’nde rekabet artmaya devam ediyor.

Sektör temsilcileri faizsiz sisteme devlet kontrolü geldikten sonra büyümenin hızlı bir şekilde artacağını, yıllık gelirin 50 milyar lirayı geçeceğini belirtiyor.

Bugüne kadar 1 milyon kişiye ulaşan sistemde Eminevim, Fuzulev, Birevim, Finansevim, Vakıfevim gibi firmalar adından sıkça bahsettiriyor. Başvuranları dayanışma yoluyla ev sahibi yapan bu sistemde ‘altın günü’ stratejisi uygulanıyor. Konut almak için başvuranlar arasında gruplar hazırlanıyor ve sırayla kura çekilişleri eşliğinde ev sahibi olunuyor. Faizsiz konut edinme sisteminin başvuran sayısı arttıkça firmalar arası rekabet de doğru orantıda artış gösterdi. Son olarak sektörün iki önemli isimlerinden Finansevim ve Vakıfevim birleşme kararı aldı. İki kurumun da yüzde 50 ortağı olan Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, kalan hisseleri de devralarak her iki kurumun tek sahibi oldu. Finansevim markasıyla faaliyetlerine devam edeceklerini açıklayan Kolo ‘Pazarımızda en büyük firma biz olacağız” diye konuştu.

 Finansevim ve Vakıfevim birleşti!

160 ŞUBE OLACAK

Serdar Kolo sektör hedeflerine dair yaptığı açıklamada, son bir yılda sektöre giren 23 firmayla sektörde faaliyet gösteren firma sayısının 27 olduğunu dile getirdi. Birleşme sonrası sermayelerinin 25 milyona çıkacağını belirten Kolo, bunu Hollanda’dan gelecek fonların desteğiyle 500 milyona çıkaracaklarını ifade etti. Finansevim’in vergi öncesi kârının 22 milyon TL olduğunu, ikinci yılında kâr açıklayan tek firmanın kendileri olduğunu kaydeden Serdar Kolo, yeni açılacak 100 şube ile toplamda 160 şubeye ulaşacaklarını kaydetti. Mevcutta sektörün en büyük 4 firmasından biri olduklarını belirten Kolo, “Türkiye’de faizsiz sistemde hem ciro, hem sermaye hem de şube sayısına bakılınca en büyük firma olacağız. 2020 sonu hedefimiz yüzde 200’lük bir büyümeydi. Birleşmeyle bu sayıya yılın ilk yarısında ulaşacağımızı söyleyebilirim” dedi.

DENETİM GELİYOR

Faizsiz konut edinme sisteminde vatandaşların en büyük sorunu güven. Sisteme dahil olan vatandaş kamunun bu pazarı denetlemesi talebinde bulunuyor. Sektör temsilcileri debu görüşe katılıyor. Serdar Kolo, sistemin regülasyonuna ilişkin sürecin hızlandığını, ay sonunda tamamlanabileceğini belirtti. Kolo’nun verdiği bilgilere göre hem yurtiçinde ve yurtdışındaki kurumsal yatırımcıların hem de bireysel yatırımcıların gözü faizsiz sisteme getirecek yeni düzenlemede. Kamunun denetimine tabi olunmasının ardından sektörün büyüme hızında ciddi artış yaşanması bekleniyor. Yasal statüyle sektörün kontrol ve denetiminin sağlanacağını dile getiren Kolo, “Devletimizin regülasyon sürecini tamamlamasıyla birlikte sektörün yıllık cirosunun 50 milyar lira ulaşacağını öngörüyoruz. Böylece sektör olarak ülke ekonomisine yıllık 50 milyarlık bir katkı sağlamış olacağız. Özellikle devlet kurumlarımızla oluşturulabilecek işbirlikleri ile bu sistemi ülke ekonomisine tam olarak entegre ettiğimizde, ekonominin yeni lokomotifi olacak” diye konuştu. Kolo, regülasyondan sonra markalı konut üreten firmaların da faizsiz finans sistemine gireceğini belirtti.

FAİZSİZ SİSTEMDE KİMLER VAR?

- Sistemde en büyük firma Eminevim. 29 yıllık firma 120 şubeye sahip. Geçen yıl değeri 3.5 milyar lira olan 21 binden fazla teslimat gerçekleşti. Şirket bu yıl 150 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

- Sistemin ikinci büyük firması Fuzulev 1992’de kuruldu. 80 şubeye sahip firma ayda 4 bin adet konut ve araba teslimatı yapıyor. Şirket bu yıl 100 şubeye ulaşmayı planlıyor.

- 2016 yılında kurulan Birevim’in 85 şubesi var. Şirketin aylık teslimatı adeti 2 bini aşıyor.

- Sektörde 4. firma olan Finansevim ise Vakıfevim ile birleşme sürecini 6 Nisan’da tamamlayacağını açıkladı. Birleşme sonrası şube sayısı 60 olurken yaklaşık 1 yılda 160 şube ve 500 milyon lira sermaye yapısı hedefleniyor.

Finansevim 1.5 yılda 2 bin 448 ev teslim etti!

Faizsiz konut edinme sektörüne güç birliği çağrısı!


Geri Dön