26 / 04 / 2024

Darbe girişiminin yıldönümünde yatırım rüzgarı esti!

Darbe girişiminin yıldönümünde yatırım rüzgarı esti!

Geçen yıl bugün gerçekleşen FETÖ'nün darbe girşimi sonrasında ekonomide durgunluk yaşanmadı. Türkiye’nin geleceğine güvenen yabancılar yatırımcıların projeleri hız kesmedi.



Üç yabancı yatırımcı darbe girişiminin yıldönümünde enerji, e-ticaret ve sağlık yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Yatırımcılar darbe girişimine rağmen Türk ekonomisine güveniyor.


Emaar'ın kurucusu yatırıma geldi

Türkiye'de de faaliyet gösteren Emaar Properties'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Alabbar'ın da ana hissedarı olduğu Middle East Venture Partners, ülkemizde e-ticaret yatırımı yaptı. Modacruz'a 2 milyon dolarlık yatırımla birlikte Mohammed Alabbar Türkiye perakende sektörüne ikinci yatırımını yapmış oldu.


 60 milyon dolarlık yatırımın da hissedarlarından olan MEVP'in ortağı ve Yatırım Direktörü Walid Mansour, "Ülkenin özellikle e-ticaret alanındaki potansiyeline güveniyoruz" şeklinde konuştu.


1.8 milyar dolarlık proje yapacak

Japonya merkezli Sojitz Corp, inşaat ve işletme de dahil olmak üzere Türkiye'de yatırıma odaklandı. 1.8 milyar dolarlık proje için hazırlık yapan Japon şirket, Rönesans Sağlık Yatırım ile kurduğu ortak girişim şirketinde yüzde 30 paya sahip olacağı belirtti. Marmaray'a da finansman sağlayan Japon Uluslararası İşbirliği Bankası da 720 milyon dolar katılım sağlayacak.


Ülkeden çıkmak bir yana yatırımı artıracağız

British Petrol'ün Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu CEO'su Tufan Erginbilgiç, Türkiye'nin, BP akaryakıt alanında en stratejik 5 pazardan biri olduğunu belirterek "Türkiye'de günde ortalama 300 bin müşteriye istasyonlarımız aracılığıyla ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Hedefimiz daha uzun yıllar boyunca Türkiye'de büyümek ve ülkemizin büyümesi için gereken enerjiyi sağlamaya devam etmek. Önümüzdeki dönemde yeni istasyon yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Erginbilgiç, Türkiye'den çıkma söylentilerine ise, "Bu iddialar çok komik. Bırakın ülkeden çıkmayı yatırımlarımızı artırıyoruz" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön