16 / 04 / 2024

Darbe yabancı yatırımcıyı durdurmadı, Türkiye ilgisi sürüyor!

Darbe yabancı yatırımcıyı durdurmadı, Türkiye ilgisi sürüyor!

FETÖ'nün darbe girişimine rağmen yabancı kuruluşların Türkiye ilgisi sürüyor. Son olarak İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri projelerine, tamamı yabancı kuruluşlardan 1,1 milyar dolar finansman sağlandı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine rağmen yabancı kuruluşların Türkiye'deki yatırımlara olan ilgisi sürüyor. Son olarak Türkerler Holding tarafından  İzmir  ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri için tamamı yabancı kaynaklı 1,1 milyar dolarlık finansman sağlandı. 


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, GAMA Holding ile yürüttükleri proje ve finansmanın ayrıntıları hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesine büyük bir finansmanın temin edildiği konjonktürün önemine dikkati çekti. Finansmanın Amerikan ve Kanada eximbankları ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) temin edildiğini belirten Türker, "Finansman görüşmeleri bir yıl önce başladı ama yönetim kurullarının kararları 15 Temmuz'dan sonra çıktı. Buradaki en önemli konu, finansman kararının darbe girişiminden sonra alınmasıdır” dedi. 


Akşam 


Geri Dön