27 / 04 / 2024

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor. 215 yıllık tarihi kerpiç evin restore edilmesi planlanıyor.



Malatya, Darende ilçesi Hacılar-Şeyhli Mahallesi'nde Duran Ortakaya'ya ait 215 yıllık tarihi kerpiç evi görenler gözlerini alamıyor.

Trt Haber'de yer alan habere göre; yazları serin kışları ise sıcak olan tarihi yapıda misafirlerini konuk eden Duran Ortakaya, mimari, estetik ve temsil geleneklerini burada yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Darende de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Aynı zaman da mahallede muhtarlık yapan Ortakaya, hayalinin bu kompleks yapının orijinal haline sadık kalınıp yeniden restore edilmesi olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Babamın vasiyeti üzerine bu evi akrabalarımızdan alarak tarihine ve ruhuna sahip çıkmaya çalışıyorum. 19. yüzyılda ve sonrasında kullanılan ecdadın el sürdüğü yaşam malzemelerini ve birçok geleneklerini aslında burada korumaya ve yaşatmaya gayret ediyorum. Bu eve geçtiğimde evlerimizde dağınık duran o döneme ait kıymetli ne varsa buraya taşıyarak o ruhu bir nebze olsun yakalamak istedim. Evin her odasında geçmişimize ait ölçü aletlerinden mutfak eşyalarına kadar çok sayıda eser var."

Darende de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!


Geri Dön