18 / 04 / 2024

Darıca Huzurevi boşaltıldı!

Darıca Huzurevi boşaltıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürlüğü'nün kurum binalarına yönelik "Depreme dayanıklılık" testlerinin sonucuna göre çürük çıkan Darıca Huzurevi boşaltıldı. Huzurevi sakinleri başka yerlere nakledildi.




Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 2007 yılı öncesinde Kocaeli'de yapılan kuruma bağlı binalarda başlattığı "Depreme dayanıklılık" testlerinin sonucuna göre, Darıca'daki Huzurevi binası, çürük çıktı. Bu nedenle, Darıca Huzurevinde barınanlar başka yerlere nakledildi. 


Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ne bağlı Darıca Huzureve binası, Türkiye Gazeteciler Cemiyetine ait binada hizmet veriyordu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin testleri sonucu riskli bulunan binadaki 39 yaşlı 1.5 ay önce başlatılan çalışma sonunda kuruma bağlı başka tesislere nakledildiler.


25 YILDIR KULLANILIYORDU


Darıca Huzurevi. 25 yıldan beri. Türkiye Gazeteciler Cemiyetine ait binada hizmet veriyordu. Darıca sahilindeki bina 4 ve 6 katlı iki bloktan oluşuyor. 


Kurum, binayı boşaltıp, mülkiyet sahibi TGC'ye iade etti. Binanın boşaltılması, sakinlerinin başka yerlere nakledilmesi, yıllardır bu binada barınan ve kendilerine burada bir yaşam kuran yaşlıları bir hayli üzdü. 


Mevcut binanın yıkılarak yerine yeni bir huzurevi yapılması planlanıyor.


Gazete Ulus




Geri Dön