25 / 04 / 2024

Darıca Okul Caddesi Tüneli hizmete giriyor!

Darıca Okul Caddesi Tüneli hizmete giriyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da Yüksek Hızlı Tren güzergahını aşmak için demiryolu altına tünel inşa etti. Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu nedeniyle yapılan çalışma sonucu iki cadde tünelle birbirine bağlandı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da Yüksek Hızlı Tren güzergahını aşmak için demiryolu altına tünel inşa etti. Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu nedeniyle yapılan çalışma sonucu iki cadde tünelle birbirine bağlandı. Araçlar artık tünel içinden demiryolunu alttan geçerek ulaşım sağlayacak. Tünel bugün (10 Temmuz Perşembe) saat 20.00’de düzenlenecek tanıtım programının ardından hizmete girecek. Törenden sonra Darıca Belediyesi tarafından iftar yemeği ikram edilecek.



TÜNEL KAZILDI


Duvarları fore kazık çalışmalarıyla güçlendirilen tünelin demiryolu bölümü kazılarak boşaltıldı. Daha önce demiryolu inşası sırasında cadde bölümünde alt geçit için yer bırakılmıştı. Kazıyla bu alana ulaşılarak demiryolu altına tünel oluşturuldu.


230 METRE


230 metre genişliğindeki projede tünel genişliği 7 metre olarak gerçekleşti. Yol genişliği 4 metre olan projede birer buçuk metre genişliğinde kaldırım yer alıyor. Projedeki yol bölümünde ilk tabakaya 2 bin 500 ton, ikinci tabakaya 200 bin ton, üçüncü tabaka da 12 bin 300 ton asfalt serildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön