23 / 04 / 2024

Darıca Okul Caddesi Tüneli inşaat çalışmaları tamamlandı!

Darıca Okul Caddesi Tüneli inşaat çalışmaları tamamlandı!

Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu tünel çalışmasıyla birbirine bağlandı. Okul ve Topçular Caddesi’nde başlatılan çalışmada caddelerin iki yanına fore kazıklar çakılarak demiryolu altına tünel oluşturuldu.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da Okul Caddesi’ni bölen Yüksek Hızlı Tren güzergâhını aşmak için demiryolu altına tünel yapımını tamamlıyor. Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu tünel çalışmasıyla birbirine bağlandı. Okul ve Topçular Caddesi’nde başlatılan çalışmada caddelerin iki yanına fore kazıklar çakılarak demiryolu altına tünel oluşturuldu.


 


TÜNEL İNŞAATI TAMAMLANDI


Battı çıktı şeklinde yapılan tünel, gidiş geliş şeklinde tasarlandı. Daha önce demiryolunun cadde bölümünde alt geçit için yer bırakılmıştı. Fore kazıkların ardından yolun orta bölümü de battı çıktıya dahil edildi. Tünelin battı çıktı bölümünün zemininde çalışmalar yapıldı. Tünelin yan kısımlarında duvar panelleri oluşturuldu.


 


230 METRELİK TÜNEL


230 metre genişliğindeki projede tünel genişliği 7 metre. Yol genişliği 4 metre olan olan projede birer buçuk metre genişliğinde kaldırım yer alacak. Projede ilk tabakaya 2 bin 500 ton, ikinci 200 bin ton, üçüncü tabaka 12 bin 300 ton asfalt seriliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön