29 / 03 / 2024

DASK Anadolu Buluşmaları'nın ilki Balıkesir'de gerçekleşti!

DASK Anadolu Buluşmaları'nın ilki Balıkesir'de gerçekleşti!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Türkiye'yi şehir şehir gezerek deprem riski, deprem hazırlıkları, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda bilgi vereceği "DASK Anadolu Buluşmaları"nın ilkini Balıkesir'de düzenledi.




Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'yi şehir şehir gezerek deprem riski, deprem hazırlıkları, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda bilgi vereceği "DASK Anadolu Buluşmaları"nın ilkini Balıkesir'de düzenledi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı'nın katılımıyla düzenlenen etkinliğe henüz beş gün önce deprem paniği yaşayan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında konuşan Vali Turhan, Balıkesir'deki herkesin evlerini sigortalatması gerektiğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise Balıkesir'in 1. derecede deprem bölgesinde olduğunu söyledi. Uğur, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Kentin dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. İnşallah belediye olarak bu çalışmaları kısa sürede yapacağız" dedi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı da Balıkesir'de zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 38.4 olduğunu söyledi. Türkiye ortalamasının yüzde 36 olduğunu kaydeden Yazıcı ancak Balıkesir için bu oranın yeterli olmadığını vurguladı.


Depremde 21 bina hasar gördü

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, cumartesi günü Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremde Balıkesir'de 21 binanın hasar gördüğünü, dört kişinin yüksekten atlayarak yaralandığını söyledi.



Yeni Asır



Geri Dön