24 / 04 / 2024

DASK, Facebook'ta yeni projelerini anlatıyor!

DASK, Facebook'ta yeni projelerini anlatıyor!

DASK, sosyal medyaya Facebook 'la giriş yaptı. Deprem bilincini artırmayı, zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmayı misyon edinen kurumun www.facebook.com/dask adresinde yeni projeler, interaktif uygulamalar ve hediyeli yarışmalar bulunuyor



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem simülasyon vagonuyla çıktığı Türkiye turu kapsamında Facebook 'taki ilk yarışmasını da başlattı. 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden vagonda fotoğraf çektirip DASK 'ın Facebook sayfasına yükleyenler hediye kazanma fırsatı yakalıyor. Fotoğraf yükleyen ilk 500 kişiye DASK logolu şapka, yüklediği fotoğraf en az 75 “like (beğen) ” alan ilk 50 kişiye tam teçhizatlı deprem çantası hediye ediliyor.  

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Facebook 'un 7 'den 77 'ye herkese hitap eden bir mecra olduğunu vurgulayarak “Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için çalışırken yeni iletişim trendlerini takip etmeye büyük önem veriyoruz. Facebook sayfamız sayesinde hem konut sahiplerine zorunlu deprem sigortası anlatma hem de genç nesillerde deprem bilinci yaratma fırsatı yakalayacağız. ‘Deprem geçecek, hayat devam edecek ' sloganımıza yakışır şekilde deprem ve sigortayı korkutmadan, keyifli bir dille günlük hayatın doğal bir parçası haline getirmek istiyoruz ” dedi.

DASK 'ın etkinliklerinden güncel bilgi ve fotoğraflara Facebook sayfasından ulaşılabiliyor. Sayfada deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, zorunlu deprem sigortası ve kurum hakkında detaylı bilgiler içeren sekmeler de bulunuyor.

DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir

Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi 'nin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kar amacı gütmüyor.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiye 'deki 29 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor. Zorunlu deprem sigortası uygulamasındaki gelişmeler yurtdışında da oldukça yüksek bir ilgiyle takip ediliyor ve kurum, benzer riske maruz ülkeler tarafından örnek alınıyor.


Geri Dön