25 / 04 / 2024

DASK fonunda toplanan paralar ve kullanım alanları mecliste!

DASK fonunda toplanan paralar ve kullanım alanları mecliste!

DASK fonunda toplanan para miktarı ve kullanım alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, DASK fonunda toplanan para miktarına ve kullanım alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur.''

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - 2000 ila 2021 yılları arasında ne kadar DASK parası toplanmıştır?

2 - Doğal Afet Sigortası kapsamında, deprem sigortası bulunan yapı sayısı kaçtır? Bunların kaçı konut, kaçı iş yeridir?

3 - Bahsi geçen yıllar içinde (2000-2021); toplanan DASK paraları hangi fonda ve hesaplarda değerlendirilmiştir?

4 - DASK parasında toplanan paraların ne kadarı depremden zarar gören vatandaşlara dağıtılmış veya depremde konut ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar için harcanmıştır?

5 - DASK fonundan başka yere ve başka amaçlarla kullanılmak üzere herhangi bir bütçe ayrılmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Nereye ne kadar DASK parası aktarılmıştır? 


Geri Dön