19 / 04 / 2024

DASK hasar ödemelerini yükseltti!

DASK hasar ödemelerini yükseltti!

Şimdiye kadar gerçekleştirdiği hasar ödeme tutarının ise 1,1 milyon Türk Lirası'na ulaşan DASK, hasar ödemelerini yükseltti! İşte tüm ayrıntılar...



Türk Reasurans , DASK'n teknik işleticisi olarak en temel hedefi olan tüm konutlan Zorunlu Deprem Sigortası güvencesi altına alma hedefinde deprem sonrası çalışmaların hızın arttırdı! Şirket, 2020 senesinde yaşanan iki büyük depremde en kısa sürede sahaya çıkarak halka destek verdi. Türk Reasurans'ın; Ocak 2020 yılında gerçekleşen Elazığ depremlerinin ardından 392 milyon Türk Lirası, 2020 yılının ekim ayında gerçekleşem Izmir depreminde ise 435 milyon Türk Lirası hasar ödemesi yaptığı kaydediliyor DASK'in şimdiye kadar gerçekleştirdiği hasar ödeme tutarının ise 1,1 milyon Türk Lirası'na ulaştığı söyleniyor.

DASK hasar ödemelerini yükseltti!

HASAR ÖDEME KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; DASK , tüm planlarını olası büyük İstanbul depremine göre hazırlamış durumda. Hasar ödeme kapasitesi 25 milyar Türk Lirası'ndan 46 milyar Türk Lirası'na arttırılırken yurtdışına ödenen Euro cinsinden reasurans maliyeti Türk Lirası'na çevrildi ve bu şekilde DASK'ın reasürans koruması için ödediği maliyette 200 milyon Türk Lirası tasarruf yapıldı.

ANKARA'DA FAALİYETE BAŞLAYACAK 

Türk Reasurans'in İstanbul'da bulunan DASK ana veri merkezini , yedegi İstanbul'da kalmak üzere Ankara'da yerleştirmek için başlattığı çalışmalar da çok yakında sona erecek. DASK Olağanüstü Durum ve İş Sürekliliği Merkezi'nin de yine yakın zamanda Ankara'da faaliyetlerine başlayacağı belirtiliyor. Yurttaşların deprem anında hasar bildirimlerini hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için Sigorta Merkezi ( SBM ) ile beraber yürütülen hasar projesinin de ise Mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor. 

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

SGK'dan flaş Kovid kararı!

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?


Geri Dön