25 / 04 / 2024

DASK hasar tespit kaynağını artıyor!

DASK hasar tespit kaynağını artıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hasar tespit kaynağını artıyor. Olası depremde hem hızlı hasar tespiti yapılacak hem de ülke kaynakları birlikte ortak kullanılacak. 



DASK deprem durumunda sigortalıların hasarlarını daha hızlı karşılayabilmeleri adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK arasında imzalanan protokola göre DASK'ın ihtiyaç duyması halinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin teknik ekipleri DASK'ın ihtiyaç duyacağı hasar tespit çalışmalarını yapabilecek. Bu sayede hızlı hasar tespiti gerçekleştirilecek ve ülke genelinde kaynak tasarrufu sağlanacak. 

 

İmzalanan protokol ile DASK hasar tespit kaynağını artıracak ve olası büyük bir deprem için daha hızlı hasar tespiti yapabilecek kaynağa sahip olacak.

 
“Hasar Tespit kaynağını artırarak, olası bir depremde yaraları hızla saracağız”


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı ise protokolün önemini şu sözlerle aktardı: ”DASK olarak her zaman ‘Deprem geçecek, hayat devam edecek' dedik, bunu başarabilmek için de ilk olarak insanlarımızı depreme karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlayan projeler ürettik. Deprem öncesine ne kadar çok hazırlanırsak deprem sonrasında yaşayacağımız etkileri azaltabileceğimizi biliyoruz. Protokol hem deprem öncesi hem de deprem sonrası hazırlıklarımızın bir parçası. Hasar tespit kaynağımızı artırarak olası bir depremde zarar gören vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yardımcı olup, oluşabilecek yaraları hızlıca kapatmayı hedefliyoruz.”


 


Geri Dön