23 / 04 / 2024

DASK poliçesi yenilenmedikçe risk artıyor!

DASK poliçesi yenilenmedikçe risk artıyor!

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, DASK poliçesi yaptırmanın önemine değindi.



Ülke topraklarının yüzde 96'sının deprem bölgesi içinde yer alması, Türkiye'de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan DASK'ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu. Depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, afet modellemelerinin, 99 depremi sonrasında 30 yıl içinde gerçekleşme olasılığı yüzde 65 olan 7'den büyük bir depremin ya da 50 yıl içinde meydana gelme olasılığı yüzde 50 olan 7.5'ten büyük bir depremin hemen sonrasında büyük boyutlarda hasarla karşılaşılabileceğine dikkat çekti.


GENERALI'DEN KOLAY ERİŞİM

Petar Dobric, "Konut sahipleri yeni evlerine taşındıklarında elektrik ve su aboneliği için alınan Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerini, süresi dolduğunda yenilemeyi ihmal ediyor. Konut sahipleri Generali Sigorta güvencesinde Zorunlu Deprem Sigortası ürünü için 7/24 tüm satış kanalları üzerinden poliçe satın alabilir" dedi.


Sabah 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Ülke topraklarının %96’sının deprem bölgesi içinde yer alması, Türkiye’de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK’ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu.


Depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Generali Sigorta Stratejik Planlama ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, afet modellemelerinin, 99 depremi sonrasında 30 yıl içinde gerçekleşme olasılığı %65 olan 7’den büyük bir depremin ya da 50 yıl içinde meydana gelme olasılığı %50 olan 7.5’ten büyük bir depremin hemen sonrasında büyük boyutlarda hasarla karşılaşılabileceğinin işaretleri verdiğine dikkat çekti.


DASK YAPILMALI


Bu boyutta bir riske karşı Zorunlu Deprem Sigortası ile alınan önlemin sigortalılar tarafından devam ettirilmesinin önemine vurgu yapan Dobric, “Konut sahipleri yeni evlerine taşındıklarında elektrik ve su aboneliği için alınan Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerini, süresi dolduğunda yenilemeyi ihmal ediyor. Generali Sigorta olarak, sigortalılarımıza başlarına gelebilecek tüm kötü senaryoları düşünüp ona göre tedbir almalarını öneriyor ve zorunlu deprem sigortalarını mutlaka yaptırmalarını, poliçeleri varsa da yenileme dönemlerinde yeniletmeyi ihmal etmemelerini hatırlatıyoruz. Konut sahipleri Generali Sigorta, güvencesinde Zorunlu Deprem Sigortası ürünü için 7/24 tüm satış kanalları üzerinden poliçe satın alabilir” diyerek sözlerini tamamladı.


Star


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Ülke topraklarının %96’sının deprem bölgesi içinde yer alması, Türkiye’de konut sahiplerinin olası bir doğal felaket sonrası hazırlıklı davranmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK’ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu. Depreme sonrası hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Generali Sigorta Stratejik Planlama ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, afet modellemelerinin, 17 Ağustos sonrasında 30 yıl içinde gerçekleşme olasılığı %65 olan 7’den büyük bir depremin ya da 50 yıl içinde meydana gelme olasılığı %50 olan 7.5’ten büyük bir depremin hemen sonrasında büyük boyutlarda hasarla karşılaşılabileceğinin işaretleri verdiğine dikkat çekti. 


DASK POLİÇELERİ YENİLENMELİ

Dobric, “Konut sahipleri yeni evlerine taşındıklarında elektrik ve su aboneliği için alınan Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerini, süresi dolduğunda yenilemeyi ihmal ediyor. Sigortalılarımıza başlarına gelebilecek tüm kötü senaryoları düşünüp ona göre tedbir almalarını öneriyor, zorunlu deprem sigortalarını mutlaka yaptırmalarını, poliçelerini yeniletmeyi ihmal etmemelerini hatırlatıyoruz” dedi.


Akşam 


Geri Dön