29 / 03 / 2024

DASK'a yoğun ilgi!

DASK'a yoğun ilgi!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "2020 yılı sonunda DASK ürününde yüzde 17’lik artış bekliyoruz" diye konuştu...



Sigorta dünyasında 26 Eylülde meydana gelen depremden sonra konut ve deprem ürünlerine talep artıyor. Deprem sonrası bir hafta içinde İstanbul’da 350 bin konut DASK yaptırdı. Caital'den Elçin Cirik, "Ev ve eşya sigortası" ile ev sahiplerinin yanında kiracıların da ev ve eşyalarını koruma altına alan ürün sunan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ile pazarın yeni durumunu konuştu:

2020’DE YÜZDE 17 BÜYÜR

“Ülkemizde zorunlu deprem sigortasında sigortalılık oranı yüzde 53, konut sigortası ürünleri penetrasyonu ise yüzde 20'lerde. Son dönemde özellikle geçmişte yapılmış ancak sonrasında yenilenmeyen sigortalar için tekrar talep alıyoruz. Bilgi almak ve sigorta yaptırmak isteyen potansiyel müşteri sayısında gözle görülür artışımız var. 2020 yılı sonunda DASK ürününde yüzde 17’lik artış bekliyoruz.

KİRACILARA DA TEMİNAT

Zorunlu deprem sigortası, yalnızca deprem için belli limitler dahilinde güvence sağlayan bir ürün. Evin içindeki eşyalarla kıymetli varlıkları güvenceye almak için DASK’ın yanında bir de ev ve eşya sigortası yaptırılmasını öneriyoruz. “Ev ve Eşya Sigortası” ile hem ev sahipleri hem kiracılar ayda 19,99 TL’clen başlayan fiyatlarla koruma altına girebiliyor.Ev sahipleri için hem eşyalarını hem de içinde bulundukları yapıyı güvence altına alınırken, kiracılar için ise sadece eşyaları yangın, hırsızlık, su baskını, deprem gibi riske karşı sigortalıyoruz. Bugün konut ve eşya sigortası sahibi yaklaşık 350 bin müşterimiz bulunuyor. Sektörde farklı kanallar üzerinden iş. birliktelikleri ve projelerimizle konut sigortası ürünümüzün yaygınlaşmasını hedefliyoruz.”

"Desteğin yüzde 75’i ihracatçı Kobi’lere"

Ekonomide en iyi giden alan olarak ihracat öne çıkıyor. Geçtiğimiz eylülde ihracat, 15,2 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaştı. Yılın ilk 9 ayında toplam ihracat 132,5 milyar dolara çıktı. Burada önemli aktörlerden biri de Türk Eximbank. Türk Eximbank'ın genel müdürü Ali Güney ile bu dönemde desteklerini ve 2020 için planlarını konuştuk:

"DESTEĞİMİZ ARTACAK"

"Bu yıl sonu için kredi ve sigorta/garanti desteğimizi toplamda 48,4 milyar dolara ulaştıracağız. Bu rakamın 29,4 milyar doları kredi desteği olacak. Eylül itibarıyla 20 milyar dolarlık kredi ve 12,5 milyar dolarlık sigorta desteğiyle toplamda 32,5 milyar dolarlık ihracat finansmanı imkanı sağladık. Böylelikle ihracatı destekleme oranımız yüzde 25,8 oldu. 2020 sonunda desteğimizi 53,75 milyar dolara çıkarmayı öngörüyoruz. 13 bin 125 ihracatçı firmanın desteklerimizden faydalanmasını umuyoruz.

"ŞUBE AĞIMIZ GENİŞLİYOR"

Şu anda çalıştığımız firmaların yüzde 72,2'si KOBİ. 2020 sonunda KOBİ payını en az yüzde 75'e çıkarmayı hedefliyoruz.Bu kapsamda şu anda 17 olan şube sayımızı 2019 sonunda 20'ye çıkaracağız. TL kredilerimizi KOBİ firmalarına tahsis ediyoruz. Bunun yanı sıra ilk defa ihracat yapan veya ilk defa kredi kullanan firmalara, hem doğrudan hem ticari bankalar aracılığıyla kullandırdığımız kredilerde işlem önceliği sağlıyoruz."


Geri Dön