26 / 04 / 2024

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) , 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. 



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), geçtiğimiz yıl 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. 

DASK'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
DASK olarak önceliğimiz, sigortalılarımızın depremin ardından en kısa sürede tazminat ödemelerini alarak hayatlarına devam etmelerine destek olmaktır. Tüm planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bu öncelikle yürütüyoruz.

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

30 Ekim 2020’de yaşadığımız  İzmir  Depremi sonrasında depremden çok kısa bir süre sonra DASK olarak, hasar tespit çalışmalarına başlamak ve bir an önce vatandaşlarımıza ihtiyacı olan desteği sunabilmek için deprem bölgesindeydik. İlk kez bir depremin ardından sigortalılarımızın soru ve taleplerine en hızlı şekilde dönüş yapabilme hedefiyle DASK İletişim Merkezi’ni kurduk. Eksper görevlendirmelerimizi de hızla yaparak depremden sonra kısa bir süre içinde ilk hasar ödemelerini gerçekleştirdik.

Bugün itibariyle İzmir ve çevre illerden aldığımız toplam 30 bin hasar dosyasına 410 milyon TL hasar ödemesi yaptık. Bu tutar kurum tarihimizin tek bir depremde yaptığı en yüksek hasar ödemesidir. DASK’ın kuruluşundan bu yana sigortalılara yaptığı toplam hasar ödemesi ise 1.1 milyar TL’ye ulaşmış durumdadır. 

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

DASK’ın kuruluşundan bugüne geçen 21 yılda, Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sayısı 10 milyonu aşarken, sigortalılık oranı yüzde 59’a yükseldi. Ancak bizim hedefimiz elbette %100 sigortalılık oranına ulaşmak. Tüm vatandaşlarımızı, bu hedefimize ortak olarak evlerini Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına almaya davet ediyoruz.

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!


Geri Dön