19 / 04 / 2024

Datça'da 2,5 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı!

Datça'da 2,5 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı!

İzmir ve Manisa'da yaşayan birbirine küs 2 kız kardeşin Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan 5 parsel arsası, dolandırıcılar tarafından sahte belgelerle 5 ayrı kişiye 2,5 milyon TL karşılığı satıldı.



İzmir ve Manisa'da yaşayan birbirine küs 2 kız kardeşe ait Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan 5 parsel arsayı, sahte belgelerle 5 ayrı kişiye 2,5 milyon TL karşılığı sattıkları iddia edilen 14 şüpheliden 2'si kadın 8'i, polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, olayla ilgili 6 şüphelinin daha arandığı öğrenildi.Datça'da meydana gelen dolandırıcılık, bir iş insanının iş yerinin yanında bulunan ve kendisinin satın almak istediği arsanın satıldığını öğrenmesi üzerine ortaya çıktı.

Gerçek mal sahiplerini telefonla arayan iş insanı, "Hani satarsanız bana haber verecektiniz?" diye mal sahiplerine sordu. Mal sahipleri ise henüz arsanın satışının yapılmadığını belirtti. Mal sahipleri bunun üzerine olayı polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ilk olarak 2 kadın şüpheliyi tespit etti. 

Kadın şüphelilerin,  İzmir  ve Manisa'da yaşayan mal sahibi 2 kız kardeşe babasından miras kalan Datça'daki arsalarının tapularını, düzenledikleri sahte nüfus cüzdanları ile mahkemeden veraset ilamı çıkardıktan sonra üzerlerine aldıkları ortaya çıktı. Tapu belgeleriyle, Tapu Müdürlüğü'nde satış işlemi yapan zanlılar, fiziki ve teknik takiple bir süre izlendi. Zanlıların arsaların emlak vergilerini bile ödediklerinin belirlendiği ifade edildi. Olaya karıştığı belirlenen 14 şüpheliyi tespit eden polis ekipleri, harekete geçti.

Cumartesi günü eş zamanlı operasyon yapan polis ekipleri, İstanbul'da F.T. (58) isimli kadın zanlı ile ona yardımcı olduğu iddia edilen Z.D.'yi (56), Ankara'da ise M.A. (67) isimli kadın şüpheli ile M.A. (42), M.A.(49), H.G. (44), T.İ. (65) ve D.Y. (54) adlı 8 şüpheli gözaltına aldı. Olayla ilgisi olduğu düşünülen 6 şüphelinin daha arandığı açıklandı.


Geri Dön