26 / 04 / 2024

Datça'da 40 hektarlık orman ve tarım arazisi yandı!

 Datça'da 40 hektarlık orman ve tarım arazisi yandı!

Datça'da çıkan orman yangınında yaklaşık 40 hektarlık orman ve tarım arazisi zarar gördü...



İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Emecik köyünün Sarı Liman mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 22.00 sıralarında başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, sabah saatlerinden itibaren havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. 

     Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 03.00'de etrafı çevrilerek kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmalarına günün ağarmasıyla helikopterlerin de katıldığını söyledi. Kaymakam Üncü, ''Bütün gece söndürme çalışmalarını yakından takip ettik. Sabah bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Yangında 20 hektar orman ve 20 hektar tarım arazisi olmak üzere yaklaşık 40 hektarlık alanın zarar gördüğü tespit edildi'' dedi. 

     Yangına ilk müdahaleyi Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Datça Orman İşletme Şefliği ekiplerinin yaptığını belirten Ünlü, çalışmalara daha sonra çevre ilçe ve illerden sevk edilen ekiplerin de katıldığını kaydetti. Üncü, bölgedeki başlayan soğutma çalışmalarını bir iki hafta devam edeceğini ifade etti. 

     Son bir ayda aynı bölgede 10 orman yangınının çıktığına dikkati çeken Üncü, yangınların kasıtlı çıkartıldığı iddialarının araştırıldığını bildirdi. 

     Aynı güzergahta bulunan Datça, Milas ve Rodos Adası'nda aynı dönemlerde yangın çıkmasının, ormanları insan kaçakçılarının yakmış olabileceğini gündeme getirdiğine işaret eden Üncü, bu doğrultuda başlatılan soruşturma kapsamında bir süre önce gözaltına alınan 2 kişinin serbest bırakıldığını söyledi. 

     AA


Geri Dön