16 / 04 / 2024

DeFacto Gürcistan'da mağaza açtı!

DeFacto Gürcistan'da mağaza açtı!

DeFacto, Gürcistan pazarına giriş yaparak faaliyet gösterdiği ülke sayısını 9’a, Türkiye dışındaki mağaza sayısını 35’e çıkardı. Gürcistan’da 2 mağaza açan şirket, 2015 bitmeden yurt dışındaki mağaza sayısını 74’e çıkaracak.



Global bir marka olma yolunda yatırımlarını sürdüren Defacto, hizmet verdiği ülkeler arasına Gürcistan’ı da ekleyerek Tiflis’te 2 mağaza birden açtı. DeFacto, Gürcistan ile birlikte hizmet verdiği ülke sayısını 9’a,  yurt dışındaki mağaza sayısını da 35’e çıkardı. DeFacto, Tiflis Eastpoint AVM’de 1.127 metrekarelik ve Tiflis Mall’da 637 metrekarelik alana sahip 2 yeni mağazasında da kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarını müşterilerinin beğenisine sunuyor. 

Bir dünya markası olma hedefiyle yatırımlarına devam etiklerini belirten DeFacto Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş; DeFacto’nun Türkiye’de ve diğer ülkelerde olduğu gibi Gürcistan pazarında da başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Ateş sözlerine şöyle devam etti: 

 

Ciro hedefi 1.7 milyar TL 

“Gürcistan, perakende tekstil sektörü için son derece önemli ve gelişmekte olan bir pazar. DeFacto olarak biz de, 2 mağaza birden açarak girdiğimiz bu pazarda yatırımlarımıza aynı hızda devam etmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerine odaklanmayı sürdüreceğiz. Büyüme trendimizi devam ettirirken, yeni mağazalar hizmete sunmayı ve 2015 yılını 1 milyar 700 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyoruz.”

 

Hedef 2024’te 10 milyar TL ciro

 

2003 yılında Ozon Group tarafından kurulan DeFacto, 10 yılda 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşarak,  Türk perakende tekstil sektörünün en önemli markalarından biri haline geldi. Bugün Türkiye’de 63 şehirde 275 mağaza ile hizmet veren DeFacto, dünya markası olma yolunda yatırımlarına devam ediyor. DeFacto, geçen yıl 1 milyar 180 milyon TL ciro yaptı. 2015 yılında şirketin 1.7 milyar TL ciro yapması, 85 yeni mağaza açması hedefleniyor.

 3 yıl içinde çalışan sayısını 18 bine çıkarma hedefi de olan ve bu yıl yatırıma 150 milyon TL ayıran şirket 2024 yılında 9 kat büyümeyle 10 milyar TL ciro planlıyor.

 

Mobius ortak oldu

 Geçtiğimiz Nisan ayında Mark Mobius’un yatırım şirketi Templeton, DeFacto’ya ortak oldu. Hedef, şirketi önce bölgesinde sonra Latin Amerika, Afrika ve Asya pazarlarında büyütmek olarak açıklandı. İhsan Ateş, “Templeton’un uluslararası pazarlardaki deneyim ve uzmanlığının DeFacto için çok değerli olacağını ümit ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.



Vatan 


Geri Dön