28 / 03 / 2024

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir taşınmaz malın satışından elde edilen gelirler belli koşullarda vergilendirilerek iki taksitte ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?



193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı oluyor. Kanun gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallar için bu vergi ödeniyor. 


Miras yoluyla veya bedelsiz sahip olunan gayrimenkullerin satılması değer artışı kazancı konusuna girmiyor.


Ayrıca belirlenen istisna sınırları için gelir vergisi ödeniyor. İstisna sınırının altındaki gelirler için vergi ödemesi yapılmıyor.


Değer artış kazancı vergisi için bu sene istisna sınırı 11 bin TL olarak belirlendi. Bu sınırın üstündeki gelirler için beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı, bugün gün sonunda sona eriyor.


Mükellefler beyanname ve 1. taksit ödeme işlemlerini internet üzerinden yapabiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?


Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2017

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti Temmuz ayı içerisinde ödeniyor. Bu sene yapılan satışlar için elde edilen gelirler ise önümüzdeki sene ödenecek.


Ödeme yerleri

● Gelir vergisinde beyanname ve ödeme işlemleri ilgili vergi dairesinde,

● Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

● Elden ya da internet bankacılığını kullanarak anlaşmalı banka şubelerine,

● www.gib.gov.tr adresinden anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödenebiliyor. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön