25 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.



Kanunen gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması durumunda bazı vergisel sorumluluklar doğuyor. Mevcut uygulamada 5 sene geçtiktan sonra yapılan satışlardan elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. 

Değer artış kazancı vergisi için her sene istisna sınırı açıklanıyor. Açıklanan istisna sınırı üzerinedeki gelirler için vergi ödemesi yapılıyor.
Vergi ödemesi satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl içinde ödeniyor.

2018 yılında gerçekleşen satışlardan elde edilen kazançlar için vergi bu sene ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinde birinci taksit ödemeleri ve beyanname dönemi bugün itibari ile başladı.

Değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilebilecek. Değer artış kazancı vergisinin birinci taksitleri ise 31 Mart'a kadar ödenebilecek. 

Değer artış kazancı vergisi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.


Geri Dön