26 / 04 / 2024

Dekon İnşaat, İstanbul Finans Merkezi'nde yeni projeler yapacak!

Dekon İnşaat, İstanbul Finans Merkezi'nde yeni projeler yapacak!

Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu konumdaki Dekon Senkron projesinin yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söylüyor.



Para dergisinin emlak ekinde yer alan habere göre; 15 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Dekon inşaat, bugüne dek çok sayıda başarılı konut projesine imza attı. Dekon İnşaat'ın İstanbul Finans Merkezi'ne komşu konumdaki Dekon Senkron ve Dekon Luna projelerinin yapımı ise devam ediyor. Dekon inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem ile projelerin detaylarını ve geleceğe yönelik yatırım planlarını konuştuk, Erdem, Dekon inşaat'ın İstanbul Finans Merkezi bölgesinde projelerine devam edeceğini söyledi,

 

 

Dekon İnşaat'ın gelişim sürecinden bahseder misiniz?

inşaat sektöründe 15 yıldır faaliyet gösteriyoruz, Kendimizi tanımlarken gayrimenkul sektörünün maraton koşucusuyuz diyoruz, Bunu söylememizin nedeni ise agresif değil, sürdürülebilir, ayakları yere basan büyümeden yana olmamız, inşa ettiğimiz her bir proje ile konut sahiplerine konfor, güven ve kazanç sunuyoruz. Bugüne kadar İstanbul'un Anadolu yakasında, özellikle de Şerifali/ Ümraniye Bölgesi'nde yapmış olduğumuz projelerle adımızı duyurduk, tüketicilerin güvenini kazandık ve bu bölgede yaşamı seçen ailelerin öncelikli tercihleri arasındaki yerimizi aldık, Kurulduğumuz günden bu yana 2 binin üzerinde aileyi yuva sahibi yaptık.

 

 

Türkiye'de gayrimenkul ve inşaat sektörünün durumunu değerlendirir misiniz?

Dekon inşaat olarak 2016 yılını son derece verimli geçirdik. 2017 yılında da, ekonomimize güvenerek yatırım kararı aldık ve yıl içerisinde iki yeni projemizi daha hayata geçirmeyi hedefledik, Dekon Senkron ve Dekon Luna'nın inşaatı ve satışı devam ediyor, Genel anlamda inşaat sektörüne baktığımızda da, 2017'nin sektör açısından oldukça hareketli geçtiğini görüyoruz, 240 ay vadenin de etkisiyle sektörde önemli hareketlilik yaşandı, Tabi bunda genel anlamda yaşanan psikolojik rahatlamanın da etkisi var. 2016 yılının ikinci yarısında yaşanan tatsız gelişmelerin ardından güven ortamının sağlanmasıyla tüketiciler beklettikleri satın alımları yapmaya başladı. KOV muafiyeti ile gurbette yaşayan vatandaşlarımız da kendi ülkelerinde yatırım yapmaya, konut satın alım eğilimlerini artırmaya başladı. Dolayısıyla 2017 yılının hızlı başladığını, aynı hızla devam ettiğini söylemek yanlış olmaz. Bu hızı yıl sonu satış rakamlarından da göreceğimizi tahmin ediyorum.

 

 

İnşaat sektörünün ülke ekonomisine otan katkısını nasıl yorumlarsınız?

inşaat sektörü ülkenin lokomotif sektörlerinden biri. Son dönemde yapılan konut projeleri sadece semtleri, şehirleri değil, ülkemizi de marka haline getiriyor, Uzun projelendirme, Ar-Ge ve emek sonucu ortaya çıkan projeler sadece yurt içinden değil, yurt dışından da ilgi görüyor ve yatırımcı çekiyor. Türkiye'nin bölgenin merkezi olmasına katkı sağlıyor, Ayrıca, inşaat sektörü Türkiye'nin en önemli istihdam kaynaklarından birisi. Sektörümüz tek başına sağladığı istihdam oranı yüzde 8, Hesaba yan sektörleri de kattığımızda bu oran yüzde 25'e çıkıyor ki bu da her dört kişiden birinin istihdamını inşaat sektörü sağlıyor demek.

 

 

Bugüne kadar tamamlamış olduğunuz projelerinizden bahseder misiniz?

ilk projesi olan Meritlife Göl Konakları’nı Kasım 2006’da teslim eden Dekon inşaat, sırasıyla Sempre Vita Konaklarını Aralık 2007'de, Sempre Era Konakları'nı Şubat 2008'de, Meritlife Bulvar'ı Mart 2009'da, Meritlife Park'ı Haziran 2009'da ve Hayat Meritlife projesini ise Kasım 2012'de yatırımcısına teslim etti. 2015 yılında Dekon Silva’yı, 2016'da da home Office projesi olan Dekon Plus'ı başarıyla tamamlayıp teslim etti, Yine 2016'nın ikinci yarısında Dekon Suadiye Ametistin ilk etabı teslim edildi. Geçtiğimiz ay da aynı projenin ikinci etap sahipleri dairelerini teslim aldılar.

 

 

İnşası süren Dekon Senkron ve Dekon Luna’ya dair detaylardan bahseder misiniz?

İstanbul Finans Merkezi'nin yanında, değerli konumu ve farklı daire seçenekleriyle her türlü ihtiyaca cevap veren Dekon Senkron'da tamamı balkonlu 63 metrekare ile 109 metrekare arasında değişen, 1+1 ve 2+1168 dairenin yanı sıra, 10 adet de ticari ünite bulunuyor 168 araçlık kapalı otopark alanı, açık havuz, spor salonu, çocuk oyun alanları gibi sosyal alanların yanı sıra, sosyal donatı alanlarıyla da dikkat çeken Dekon Senkron'un altında iki açık kat şeklinde bulunan alanda, kafelerden restoranlara, marketlerden farklı ihtiyaçlara yönelik alışveriş ve hizmet alanlarına kadar pek çok mağaza bulunuyor. Yine İstanbul Finans Merkezi'nin yanında, tek bina olarak yükselecek olan yeni projemiz Dekon Luna, zemin +14 kat ve 90 daireden oluşuyor. Açık havuz, kapalı otopark ve bir rezidansın gerektirdiği tüm konforu sunan projede, balkonlar da bulunuyor. 1+1 ve 2+1 olarak sunulan yeni projemizde, daire büyüklükleri 51 ile 116 metrekare arasında değişiyor.

 

 

Bu projeleriniz için bir kampanya söz konusu mu?

Dekon Luna, bu ay gerçekleştirilen lansmana özel, 15 bin 500 TL'den başlayan peşinatlarla satışa sunuluyor. 36 ay vade, 0 faiz imkanını sunduğumuz Dekon Senkron'da peşin alımda ise yüzde 15 de indirim sunuyoruz,

 

 

İstanbul Finans Merkezi bölgesindeki projelerin yatırımcılar için önemi nedir?

İstanbul Finans Merkezi kapsamında, Merkez Bankası ihalesinin yapılması ile daha da değerlenen Dekon Senkron 6 ay gibi kısa bir sürede yatırımcıların gözdesi oldu. Birçok büyük firmanın merkezlerini Anadolu Yakası'na taşıması bölgedeki konut talebini de arttırmış durumda.

 

 

Dekan İnşaat olarak geleceğe yönelik liedeflerinizden bahseder misiniz?

Kısa vadeli planlarımızdan bahsetmek gerekirse, önümüzdeki dönemde yine İstanbul Finans Merkezi Bölgesi'nde yükselecek yeni projelerimiz olacağını müjdeleyebilirim. Hazırlıkları tamamladıktan kısa bir süre sonra detaylarını sizlerle paylaşacağız. Kalemiz olarak konumlandırdığımız Ümraniye/Şerifali Bölgesi'nde projelerimiz devam edecek. Aynı zamanda konut üretimi yaptığımız bölgelerin ihtiyacına yönelik kentsel dönüşüm projelerini araştırmaya ve prestijli yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz.

 

http://www.dekoninsaat.com.tr/

 


Geri Dön