16 / 04 / 2024

Demir İnşaat İzmir ve İstanbul'a 600 milyon liralık 4 proje yapacak!

Demir İnşaat İzmir ve İstanbul'a 600 milyon liralık 4 proje yapacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yabancıya konut satışlarını ' tersine ihracat ' olarak değerlendirerek ihracatçılara sağlanan desteğin konut firmalarına da sağlanmasını istedi..



"Konut satarak çuvalla para getiriyoruz ancak ihracatçıya sağlanan destek inşaatçıya sağlanmıyor" diyen Hamit Demir, "Yabancıya yaptığımız her satış ihracattır. Önemli döviz girdisi sağlıyoruz. Hem de sattığımız ürün ülke içinde kaldığı için ev alanların harcadıkları ekonomiye katkı sağlıyor. Tersine ihracat var diyebiliriz. İhracatçıya sağlanan desteğin bize de verilmesini istiyoruz. İhracatçı başvurduğu ay KDV iadesini alıyor ama bizim anamız ağlıyor. Bir yıl boyunca uğraşıyoruz. Ayrıca yurt dışı fuar katılımlarında devlet desteği bekliyoruz" diye konuştu. 



İzmir'e gidecek..


Demir İnşaat, bu yıl  İzmir  ve İstanbul'da yer alacak yeni projelerine 600 milyon lira yatırım yapacak. İzmir Gaziemir'de Nisan başında lansmanı yapılacak proje 450 daireden oluşacak. İzmir'deki ikinci proje ise 350 dairelik bir kentsel dönüşüm projesi olacak. İstanbul'da 18 aydır çalışmaları süren Sultangazi kentsel dönüşüm projesinin de bu yıl başlaması planlanıyor. İstanbul'daki diğer projenin detayları ise henüz belli değil. 


Vatan


Geri Dön