19 / 04 / 2024

Demir İnşaat Ukrayna ve Almanya'da proje yapacak!

Demir İnşaat Ukrayna ve Almanya'da proje yapacak!

Demir İnşaat, Türkiye'deki inşaat çalışmalarnı yurtdışına da taşıdı. Demir İnşaat Ukrayna ve Almanya'da proje geliştirmek üzere yeni arsalar da aldı.



Demir İnşaat, Türkiye'deki inşaat çalışmalarnı yurtdışına da taşıdı. Ukrayna Vinnitsya'da geliştirdiği 600 konutluk Demir Türk City projesinin ilk etabını bu yıl teslim etmeye hazırlanan şirket, Ukrayna ve Almanya'da proje geliştirmek üzere yeni arsalar da aldı. Yurtiçinde ise kentsel dönüşüme odaklanan Demir inşaat, Göktürk ve Seyrantepe'de dönüşüm yapmaya hazırlanıyor. 


İnşaat sektöründe Ayışığı Vadi Evleri, Demir Romance gibi projeleriyle bilinen Demir İnşaat, yönünü yurtdışına çevirdi. Ukrayna Vinnitsya'daki 600 konut ve bir otelden oluşan ve toplam 60 milyon dolarlık yatırım yaptığı Demir Türk City projesinin 168 konuttan oluşan ilk etabını yıl sonunda teslim etmeye hazırlanan şirket, Ukrayna ve Almanya'da aldığı arsalarına yeni projeler yapacak. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ukrayna'da ve Almanya'da ikişer arazi satın aldıklannı ve buralarda projeler geliştireceklerini söylüyor. 


YURTDIŞI PLANLARI 


Ukrayna'nın Liviv kentindeki 3 bin 900 metrekarelik bir arazide üç yıl içinde AVM, villa ve konut projesi geliştirilmesi planlanıyor. Fizibilite çalışmalanna göre yatırımın bedelinin şekillenmesi bekleniyor. Liviv'e 35 km uzaklıktaki 330 dönümlük ikinci arazide ise arsa dahil 15 milyon dolarlık yatırımla 30 katlı bir konut bloğu yapılacak. Bu projeye Nisan 2017'de başlanması planlanıyor. Hürrem Sultan in doğduğu yer olan Liviv'de üç araziyle daha ilgilendiklerini belirten Hamit Demir, anlaşmaları durumunda bu arazileri de alabileceklerini vurguluyor. 


Almanya'da bir üniversite şehri olan Postheim'de 1,8 milyon Euro'luk yatırımla iki arazi satın aldıklannı belirten Hamit Demir, "Burada Nisan 2017'de toplam 30 bin metrekare alana sahip olacak yurt ve ofis binası yapmaya başlayacağız. Yan yana olan bu iki yatırımın toplam maliyeti 45 milyon TL'yi bulacak. Projeleri üzerinde çalışıyoruz" diyor. Demir, bu arsalann yakınında bulunan üniversiteye yurt binasının m2'sini 14 Euro'dan ofislerin m2'sini de 17 Euro'dan 10 yıllığına kiralamayı, ardından da bu yatınmı satışa çıkarmayı düşündüklerini söylüyor. 


UKRAYNA DAHA KÂRLI 


Ukrayna'daki projelerinin daha satışa çıkmadan beyaz yakalılardan yoğun talep aldığını söyleyen Hamit Demir, "Orada tüketici talepleri daha farklı. Salonlar da oda olarak sayılıyor. 


1 odalı ve 2 odalılar çok tercih ediliyor. Mutfak ayn isteniyor. Küçük daireler ekonomik olmaları nedeniyle hızlı gidiyor. Vatandaşlar eğer büyük evde oturacaksa villa tercih ediyor. Bir de içlerini kendi zevklerine göre yaptırabilecekleri natamam inşaat istiyorlar" diyor. Ukrayna'da ne yapılırsa karşılığının alındığını söyleyen Demir, otoparktan sosyal alanlara kadar tüm ek detayların ülkede ücretlendirilmesi nedeniyle orada yapılan inşaatların daha kârlı olduğunu da belirtiyor. 



Yurtiçinde dönüşüme odaklandı 


Demir İnşaat, yurtiçinde ise İstanbul'da Seyrantepe ve Göktürk'te dönüşüm çalışmalarına odaklanmış durumda. Şirket, Seyrantepe'de 30 malikle anlaşıp bir 2B arazisini satın alma çalışmalarını tamamladıktan sonra yaklaşık 400 konut yapmayı planlıyor. Göktürk merkezde ise 42 dönümlük bir alanda çalışmalar yürüttüklerini belirten Hamit Demir, şu ana kadar 29 dönüm alanı (eştirdiklerini söylüyor. Bu alandaki durumun 201/nin ilk çeyreğinde netleşmesini beklediklerini de ifade ediyor. 


Ekonomist 


Geri Dön