26 / 04 / 2024

Demir İpek Yolu'nda ilk sefer 30 Ekim'de!

Demir İpek Yolu'nda ilk sefer 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde ilk tren seferinin 30 Ekim'de başlayacağı bilgisini verdi. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Demir İpek Yolu" olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin sadece Kars için değil, ülke için önemli bir proje olduğunu söyledi. 

 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Londra'dan kalkan bir trenin Pekin'e kadar kesintisiz gidebilmesi için önünde iki engel vardı; biri boğaz, diğeri Kars ile Ahılkelek arasında eksik kalan kesim. Bu amaçla Asya ile Avrupa'yı denizin altından demiryoluyla bağladık. İkinci halkada da Kars ile Gürcistan'ın Ahılkelek kenti arasındaki eksik kısmı tamamladık." diye konuştu.


"30 Ekim'de Kars'a varacak"

Bakan Ahmet Arslan 30 Ekim tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü'den ilk resmi tren seferinin başlayacağını açıkladı. Arslan, "Tren, Kars'ın kurtuluş günü olan 30 Ekim'de kente varmış olacak. Gerçekten bir tarih yazılmış, Demir İpek Yolu kesintisiz şekilde tekrar canlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Demir İpek Yolu'nun güzergahtaki ülkeler ve bölgeye katkı sağlayacağının altını çizen Bakan Ahmet Arslan ekonominin de canlanacağını söyledi.

 

Demir İpek Yolu nda ilk sefer 30 Ekim de!


"6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesi olacak"

Projeyle beraber Türkiye ile Asya, Kafkasya ve Avrupa ülkeleri arasında ulaşımın daha kolay olacağını ifade eden Arslan, yıllık 50 milyon tonu bulacak taşıma potansiyeli olacağını söyledi. Arslan ayrıca projenin Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt gibi cazibe merkezleri kapsamındaki iller açısından da önemli olduğunu aktardı. 


Geri Dön