27 / 04 / 2024

Demirde büyük kriz Fiyatlar düşüşe geçti

Demirde büyük kriz Fiyatlar düşüşe geçti

Demir cevheri Çin’de yaşanan mortgage ödemelerinde yaşanan boykotun inşaat firmalarının ve banka hisselerini de düşürmesiyle düşüşünü sürdürerek 100 doların altına geriledi.



Çinli yetkililer, emlak sektörünü çok olumsuz etkileyen ve çelik talebi üzerinde yeni bir belirsizlik yaratan bir ipotek boykot dalgasıyla uğraşırken, demir cevheri de ciddi kayıplar yaşadı.

Konut satın alanların tamamlanmayan projeler için mortgage ödemelerini yapmayı reddedenlerin sayısı hızla artarken ödeme boykotunun endüstri genelinde ve ekonominin diğer alanlarına da yayılabilecek bir finansal sıkışmayı tetikleyebileceğinden endişe duyuluyor.

Bu gelişmelerle birlikte demir cevheri, yüzde 8’den fazla değer kaybederek 100 doların altına geriledi.
Öte yandan konut kredilerinde yaşanabilecek olumsuzlukların, inşaat firmalarının karşılaştığı likidite sıkışıklığını şiddetlendirebileceği ve henüz tamamlanmamış projeler üzerinde baskı oluşturabileceği belirtiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön