28 / 03 / 2024

Demirören AVM'nin inşaatıyla ilgili dava gerçekleştirildi!

Demirören AVM'nin inşaatıyla ilgili dava gerçekleştirildi!

Demirören ve Erdoğan Demirören'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın, Beyoğlu'ndaki Demirören AVM'nin inşaatı sırasında tarihi yapıda tahribat yaptıkları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve iş adamı Erdoğan Demirören'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın, Beyoğlu'ndaki Demirören AVM'nin inşaatı sırasında tarihi yapıda tahribat yaptıkları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi. 

     İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Yıldırım Demirören ve Fikret Tayfun Demirören ile tarafların avukatları katıldı. 

     Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldırım Demirören, iş adamı olduğunu ve aylık gelirinin 150 bin lira olduğunu söyledi. 

     Savunması alınan Yıldırım Demirören, dava konusu eyleme Yönetim Kurulu olarak karar verdiklerini, uygulamasını da Toros Doruk isimli yetkiliye bıraktıklarını ifade ederek, ''Kararımızın uygulanmasını o yerine getirdi. Konuyla ilgili fazlaca bilgiye sahip değilim'' dedi. 

     Sanık Fikret Tayfun Demirören, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini ifade ederek, ''Yargılamaya konu olan yer, Taksim Gayrimenkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik A.Ş'ye aittir. Yapılması gerekenleri tespit edip, Yönetim Kurulu olarak karar aldık. Uygulaması ise yetkililerimiz tarafından yapıldı. Teknik olarak detay bilmiyorum'' diye konuştu. 

     Sanıkların avukatı Cemalettin Mutlu, esasa ilişkin savunmaları hazırlamak üzere süre istedi. Avukat Mutlu, aralarında Erdoğan Demirören'in de bulunduğu 4 sanığın ise mazeretli sayılmasını talep etti. 

     İstanbul 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu avukatı Adem İzki ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, davaya katılmak istediklerini ifade etti. 

     Hakim Fatih Kapan, müşteki İstanbul 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun katılma talebini kabul etti. Sanıklar Demir Toros Doruk, Erdoğan Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Oktay'ın mazeret taleplerini de kabul eden Hakim Kapan, bir sonraki duruşmaya tekrar çağrılmalarına hükmederek, duruşmayı erteledi. 

     

     -İddianameden- 

     

     İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul 2 No'lu Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun suç duyurusuna göre, daha önce alınan kararlarla korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen Beyoğlu'nda yer alan taşınmazda onaylı projesine aykırı olarak izinsiz yıkım yapıldığı belirtiliyor. 

     Bodrum kata inen merpenlerin molozla dolu olduğu için alt kata inilemediği ve çatı katının açılarak binadaki tahribatın artmasına neden olduğu ifade edilen iddianamede, bu tahribatın aynı adreste bulunan başka bir parselde yapılan inşaattan kaynaklandığının tespit edildiği vurgulandı. 

     İddianamede, söz konusu taşınmazın sanıklar Taksim Gayrimenkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik A.Ş'nin ortakları olan Yıldırım Demirören, Erdoğan Demirören, Fikret Tayfun Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Okay adına kayıtlı olduğu belirtiliyor. 

     Diğer sanık Demir Toros Doruk'un ise şirketin yetkili temsilcisi olduğu anlatılan iddianamede, sanıklar hakkında ayrı ayrı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor. 

AA


Geri Dön