26 / 04 / 2024

Demre'de deve güreşinden elde edilen gelirle ağaçlandırma yapılacak!

Demre'de deve güreşinden elde edilen gelirle ağaçlandırma yapılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Köşkerler köyünde düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen gelirle köyde ağaçlandırma yapılacak. Yapılacak olan Deve güreşlerine, Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 80 deve katıldı...



Demre'ye bağlı Köşkerler köyünde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerine, Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 80 deve katıldı.


Develer rakiplerine üstünlük sağlamak için kıran kırana mücadeleler yaparken, bazı develer kaçarak seyircilerin  arasına girdi. Bu sırada seyirciler ve develeri ayırmak isteyen görevliler zor anlar yaşadı.


Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, etkinlikte yaptığı konuşmada, güreşlerin bölge halkının bir kültürü olduğunu ifade etti. Karaman, Demre ve Köşkerler köyü halkının kültürlerin yaşatılması adına kenetlendiklerini söyledi.


Köşkerler Muhtarı İdris Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, deve güreşlerini her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini, bu yıl da geniş katılımlı bir güreş organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Güreşlerden elde edilen gelirlerin her yıl köyün ihtiyaçları için kullanıldığını kaydeden Güzeloğlu, "Bu yılki güreşlerimizden elde ettiğimiz geliri köyümüzün ağaçlandırmasında kullanacağız" diye konuştu.


Güreşleri AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da izledi.


AA


Geri Dön