25 / 04 / 2024

Demsa cirosunun yüzde 25'ini turistlerden elde ediyor!

Demsa cirosunun yüzde 25'ini turistlerden elde ediyor!

Bünyesinde, lüks markaların satıldığı Brandroom ve Harvey Nichols mağazalarını bulunduran Demsa'nın patronu söyleyen Demet Sabancı Çetindoğan, "Lüks markalar Türkiye'ye gelmek istiyor. Pazar cazip" dedi..



Bünyesinde, lüks markaların satıldığı Brandroom ve Harvey Nichols mağazalarını bulunduran Demsa'nın patronu Demet Sabancı Çetindoğan, Avrupa'da halen durgunluk yaşandığını ve lüks markaların Türkiye'yi adres olarak gördüğünü söyledi. Türk halkının modayı sevdiğini belirten Çetindoğan, "Mağazalarımıza turist de çok geliyor. Ciromuzun yüzde 20-25'ini turistlerden elde ediyoruz" dedi. Demsa, Brandroom mağazalarında Türk tasarımcılar için de yer açtı. Tuğba Ergin, Mehtap Elaidi, Pelin Dumlu, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Gül Ağış, Merve Bayındır, Simay Bülbül gibi 20 tasarımcının koleksiyonlarını da satmaya başladıklarını söyleyen Çetindoğan, Türk tasarımcılarının uluslararası arenada bilinirliklerini artırmasından büyük gurur duyduğunu belirtti. 


ULAŞILABİLİR LÜKS BÜYÜYOR 

Çetindoğan, "Son yıllarda Türk tasarımcılar çok büyük başarılara imza atıyor. Bugün, tasarımcılarımız dünya moda haftalarında uluslararası markalarla aynı sahneyi paylaşıyor, dünyaca ünlü pekçok isim başta kırmızı halı olmak üzere önemli davetlerde Türk modacıların tasarımlarını tercih ediyor" dedi. Ulaşılabilir lüks kavramının Türkiye'de de hızlı büyüdüğünü belirten Çetindoğan, "Bu alanda yeni markalar getirmeye devam edeceğiz. 2015'e olumlu bakıyoruz. Yatırımlarımızı artıracağız" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön