17 / 04 / 2024

Deneyim İnşaat 2013’te Zekeriyaköy’e ikiz villa yapacak!

 Deneyim İnşaat 2013’te Zekeriyaköy’e ikiz villa yapacak!

2013 yılında Zekeriyaköy’de ikinci projelerini hayata geçireceklerini belirten Deneyim İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, Gülnar Koru Evleri adını taşıyan projelerini Mayıs ayında görücüye çıkaracaklarını söyledi...



2012 yılının Deneyim İnşaat için oldukça verimli bir yıl olduğunu belirten Deneyim İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, 2013’te Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de ikinci projerini hayata geçireceklerini söyledi. Gülnar Koru Evleri adını taşıyacak olan projenin, müstakil ve ikiz villalardan oluşacağını ifade eden Özyurt, projede toplam 16 villanın yer alacağını açıkladı.


  Deneyim İnşaat 2013’te Zekeriyaköy’e ikiz villa yapacak!


Organik havuzu olacak

Gülnar Koru Evleri’nde mimari konsept çalışma aşamasında olduklarını ifade eden Özyurt, proje kapsamında bazı özel unsurlar planladıklarını vurguladı. Gülnar Koru Evleri’nde organik havuz tasarlayacaklarını vurgulayan Özyurt, “Projeyi, Zekeriyaköy’ün nispeten bakir bir bölgesinde, yeşilin ve doğanın daha da yoğun olduğu, etrafı koruluk alanla çevrili toplam 12 dönüm üzerinde konumlandıracağız. Şu anda projenin mimari konsept çalışmaları devam ediyor, yaklaşık 15-16 villadan oluşacak. Proje kapsamında bazı özel unsurlar planlıyoruz; örneğin organik havuz olarak da bilinen, hiçbir kimyasal kullanılmadan tamamen doğal yollarla temizlenen biyolojik bir yüzme havuzu ve sakinlerinin kendi sebzelerini yetiştirebileceği her villaya özel ayrılmış hobi bahçeleri tasarlıyoruz. Deneyim İnşaat olarak istiyoruz ki, projemizden ev alanlar, hem Zekeriyaköy gibi şehre ulaşımın çok kolay olduğu bir yerde yaşarken, hem de doğanın ve toprağa basmanın keyfini yaşasınlar” diye konuştu. 



Galata, Beyoğlu ve Karaköy civarında da yer bakıyoruz

Zekeriyaköy dışında, Istanbul merkezde de yatırım imkanlarını araştırdıklarını ifade eden Özyurt, “Old City’ tabir edilen bölgede, özellikle Galata, Beyoğlu, Karaköy civarlarında yer baktıklarını açıkladı. 

Yabancılarla birlikte restorasyon projesi yapma düşüncelerinin olduğunu söyleyen Özyurt, ”Bu konuyla ilgili görüştüğümüz bazı yabancı yatırımcılar da var, ayrıca İstanbul’da iş yapma konusunda istekli olduklarını belirterek, bizimle temas kurdular. Şu anda birlikte neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 


  Deneyim İnşaat 2013’te Zekeriyaköy’e ikiz villa yapacak!


Gülnar Evleri’den son 4 villa

2011 yılında Zekeriyaköy’de inşaatına başladıkları Gülnar Evleri’nin tamamlandığını belirten Özyurt, 10 villadan oluşan projelerinde sadece 4 villanın satışının devam ettiğini söyledi. 



Leed sertifikası alan ilk villa projesi

Villa sahiplerine anahtarlarını kat mülkiyeti tapuları ile birlikte verdiklerine dikkat çeken Özyurt, Gülnar Evleri’nin villa kategorisinde Leed sertifikasını alan ilk proje olduğunu vurguladı. Özyurt, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kendi kategorimiz olan villa tipi konutlarda Leed sertifikasını ilk alan proje unvanını aldık. Merkezi ABD’de bulunan Çevre Dostu Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen Leed sertifika programında ‘Leed for Homes’ kategorisinde Türkiye’deki ilk proje olduk. LEED ( Leadership in Energy and Environmental Design), binalarda enerji verimliliği ve buna bağlı çevre dostu çözümleri uygulayan projeleri sertfikalandıran bir Amerikan sistemi. Şu anda ABD’de yaygın olan LEED for Homes sistemine uluslararası alanda sadece seçilmiş projeler kabul ediliyor. Gülnar Evleri projemiz de, bu program kapsamında, tasarım aşamasından başlayarak tüm imalat süreçlerinde projenin başından sonuna kadar sürekli denetlenip, USGBC’ye raporlandı. Ne mutlu bize ki, bu kategoride ülkemize ilk projeyi Deneyim İnşaat olarak biz kazandırmış olduk” dedi. 



2013’e kaliteli projeler damga vuracak

2013’te sektörde kaliteli projelerin ve ciddi firmaların daha öne çıkacağının altını çizen Özyurt sözlerini şöyle tamamladı: “2013 yılında sektörde kaliteli projelerin ve ciddi firmaların daha da öne çıkacacağı bir dönem bekliyoruz. Zira, konut piyasasında çok sayıda proje lanse edildi ve her biri birbirinden cok farklı konseptte. Bu nedenle, yapı kalitesi, konsepti ve rekabetçi fiyatlaması ile tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ön plana çıkacak diye düşünüyorum.” 


Şengül KIRMIZITAŞ



Geri Dön