29 / 03 / 2024

Deniz Karataş: Dönüşüm şehir bazında olmalı!

Deniz Karataş: Dönüşüm şehir bazında olmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşümün bir yenilenme olduğunu belirtti. Karataş, "Antalya'nın acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır"dedi.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Y ön etim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşümün önemine değindi. Karataş, her şeyin bir ömrü olduğunu belirterek, "Binalarımızın da ömrü vardır. Nasıl ki, yaşadığımız dairelerin içerisinde; gerek banyo gerek mutfak ve de diğer odalarda yaptığımız tadilat ne kadar önemli ise, bundan daha da önemlisi, betonarme karkas yapı, kolon ve kirişlerdir. Buradan yola çıkarak; şehrimizin dokusunu bozan, görüntü kirliliği oluşturan ve miadını doldurmuş yapılarımızın acı olaylara neden olmadan, ivedi bir şekilde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekmektedir. Kentsel dönüşüm değişen ve gelişen kentlerin ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek üzere uygulanan politikalar bütünüdür. Yenilenmedir ve Antalya'nın acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜM ŞEHİR BAZINDA YAPILMALI 

değil şehir bazında olması gerektiğini söyleyen Karataş, "Antalya'da münferit yıkmalarla kentsel dönüşüm süreci uzayacaktır. Şehrimizin bir an önce "Turizm'in Başkenti" sıfatma yakışır bir hal alması ve kent merkezinin daha yaşanılır, modem bir hale gelmesi için; kentsel dönüşümün sadece parsel bazında değil, ada bazında hatta şehir bazında olması gerekir. Ancak böyle olursa sosyal donatı yeşil alanları daha geniş, yaşam alanı daha müsait olur. Düzgün gelişmeler, şehir merkezine turisti çekebilecek görselliği kazandırmamızla olacaktır bu da konut satımını getirecektir. Gayrimenkul satımları da turizmin gelişmesini sağlayacakta" dedi. 


ÖNCELİK IŞIKLAR, GÜLLÜK, ŞARAMPOL VE KALEİÇİ'NE VERİLMELİ 

Kentsel dönüşümün sadece parsel, ada bazında Kentsel dönüşümde önceliğin Işıklar, Güllük, 

Şarampol, Üçgen ve Kaleiçi'ne verilmesi gerektiğini söyleyen Karataş, "Bu bölgelerde inşaat ruhsatı bile olmayan veya dükkân kolonları kesilmiş büyük tehlike arz eden çok sayıda bina bulunmaktadır. Yaşları en eski olanlardan başlanarak 1999 talihine kadarkilerin kademeli olarak yıkılması veya güçlendirilmesi önem taşımaktadır. Kent meydanı kapsamında, Kadın Yarı ve Askeriye binalarının taşınmasının gerçekleşmesi ile Antalya'nın güzel doğal ortamla buluşarak turizm anlamında şehrin kendisini daha iyi göstereceğine ve turistin otelden çıkıp şehirle kaynaşacağına inanıyorum" diye konuştu. 



Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön