23 / 04 / 2024

Denizli Büyükşehir Belediyesi 103 milyon liralık altyapı çalışması yapıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi 103 milyon liralık altyapı çalışması yapıyor!

Yüzyılın Dev Altyapı Hamlesi'ni başarıyla tamamlayıp, kenti Avrupa standartlarında bir alt yapıya kavuşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Altyapıya Dev Yatırım Projesi başlatıyor. 525 günde tamamlanacak .



Yüzyılın Dev Altyapı Hamlesi'ni başarıyla tamamlayıp, kenti Avrupa standartlarında bir alt yapıya kavuşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Altyapıya Dev Yatırım Projesi başlatıyor. 525 günde tamamlanacak 103 milyon liralık yatırımla Deliktaş, Fatih, Cumhuriyet, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik Mahalleleri’nin altyapısı yapılacak. Ayrıca Denizli’nin tüm su kaynakları son teknoloji ile rehabilite edilerek, SCADA Sistemi ile içme suyunda oluşabilecek sıkıntılar günler öncesinden ve anlık olarak tespit edilerek, gerekli önlemler alınabilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini tamamladığı “İçmesuyu, Atıksu ve Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı ve SCADA Sisteminin Kurulumu” sözleşmesi için imza töreni düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Mahmud Güngör,  ihaleyi alan İspanya-Peru Ortak Girişimden Proje Müdürü Rodolfo Gonzalez Ruiz ve yetkililer katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, imza töreninde yaptığı konuşmada, DESKİ’nin en büyük yatırımlarından birini gerçekleştirdiğini müjdeledi. Gelecek nesillere hizmet edecek olan yatırımı gerçekleştirmek üzere bir anlaşma yapacaklarını anlatan Başkan Zolan, “İhale süreci 1,5 yıldır devam ediyordu. Biliyorsunuz Denizli’nin merkezinde bir alt yapı projesi gerçekleştirmiştik. İncilipınar Mahallesi’nin Ulus Caddesi’ne kadar olan kısmı yapılmamıştı. Bu altyapı projemizle bölgedeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını yeniden inşa edeceğiz” dedi. Söz konusu bölgede yağmur suyu hattı olmadığını, içme suyu ve kanalizasyon hattının tamamen değişeceğini işaret eden Başkan Zolan, “İncilipınar, Cumhuriyet, Fatih ve Deliktaş Mahallesi, kısmen Siteler ve Mehmetçik Mahallesi'nde bu yatırımı gerçekleştireceğiz. Oralarda da artık yağmur yağdığında herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacak. İçme sularımızı insan sağlığını riske sokmayan nitelikte bir hale getireceğiz. Kanalizasyonlarda ise yağmur suyu ızgara bağlantılarını koparacağız. Artık yağmur yağdığında kanalizasyon hatları dolup su baskını olarak geri dönmeyecek. İnşallah bu mahallelerimizde alt yapıyla ilgili talebi, sıkıntıyı gidermiş olacağız” dedi.


“ALT YAPI YATIRIMLARI KOLAY DEĞİLDİR”


Alt yapı yatırımlarının çok kolay olmadığına, risk ve zorluk taşıdığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Alt yapı yatırımları işi bitirdiğiniz zaman gözden ıraklaşır. O noktada zor bir yatırımdır ama torununun torunu göreceği ve kullanacağı bir yatırımdır. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Gelecek yüzyıllara hizmet edecek alt yapıyı gerçekleştirmek istedik” diye konuştu. Yatırımın maliyeti ve süreci hakkında bilgi veren Başkan Zolan, “Yatırım 525 günde tamamlanacak. Maliyeti ise yaklaşık 103 milyon lira artı KDV’dir. Büyük bir yatırım. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin tarihi yatırımlarından birisi. Öncelikle müteahhit firmaya başarılar diliyorum. Uluslararası bir ihaleye çıkıldı ve Dünya Bankası kaynaklarıyla planlanan bir yatırımımız” diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yatırımla 120 kilometre içme suyu hattı, 95 kilometre kanalizasyon hattı inşaatı, 36 kilometre değişik çaplarda yağmur suyu hattı döşenecek. Bu mahallelerdeki yatırımların yanında önemsediğimiz, uzun yıllardır arzu ettiğimiz SCADA Sistemi (Suyun Yönetimi Otomasyonunu) yapılacak. Tüm kaynaklarımız baştan aşağı rehabilite edilip, son teknolojiye göre donatılacak. SCADA denilen otomasyon sisteminde ekranda su kaynağının durumunu göreceksiniz. Suyun yönetimi, pompaların çalışması, beslenmesi gereken depoları göreceksiniz. Oluşabilecek olumsuzlukları günler öncesinden görüp hemen önlem alabileceksiniz. Alt yapı yatırımının yanı sıra şehirdeki tüm depolardaki bu yatırım da gerçekleşecek.”


YÜZYILIN DEV ALTYAPI HAMLESİ

Denizli’nin bu alt yapı yatırımına yabancı olmadığını, daha önce de Yüzyılın Dev Altyapı Hamlesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Zolan, “Bu yatırım da maliyet boyutunda ona yakın bir yatırım. Yazın toz olacak, kışın çamur olacak, kullanılamayan, girilemeyen sokaklar olacak, sular kesilecek, bir takım olumsuzluklar yaşayacak vatandaşlarımız. Tabi bunun en az olması noktasında firmamızla birlikte gayretlerimiz olacak. İnsanlarımıza en az sıkıntı veren çalışma sistemi tercih edilecek. Tüm vatandaşlarımızdan şimdiden sabırlar diliyorum. Biliyorum ki onlar bizim ne yaptığımızı biliyorlar. Biz çocuklarımızı ve geleceğimizi, insanımızı düşündüğümüz için alt yapı yatırımlarına girmek zorundayız. Diğer türlü kendimize hesap vermemizde zorluklar çekeriz. Bu anlaşmamızı da bu doğrultuda yapıyoruz. İnşallah Denizli için de hayırlı olacaktır” dedi. Bu yatırımın devamında da birçok mahallede alt yapı yapılacağını kaydeden Başkan zolan, “Bu işin ikinci etabı olarak yakın tarihte Akonak, Karaman, Merkezefendi, Dokuzkavaklar ve Anafartalar’a doğru giden aşağı akslarda inşallah bu alt yapı hamlemiz artarak devam edecek. İspanya ve Peru’dan gelen firmalarımıza şehrimize hoş geldiniz diyorum. İnşallah atacağımız imza ile Denizlimize bu işleri yapmanın mutluluğunu hep beraber yaşayacağız. İnşallah Denizli’nin yarını bugünden daha güzel olacak” diye konuştu. İspanya-Peru Ortak Girişim Temsilcisi Rodolfo Gonzalez Ruiz ise, projede ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, “Sizin de yardım ve işbirliğinizle projeyi başarılı bir şekilde tamamlamayı umut ediyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından imza töreni yapıldı.


Denizli Yeni Olay  


Geri Dön