23 / 04 / 2024

Denizli Kale'de alt yapı çalışmaları başladı!

Denizli Kale'de alt yapı çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale ilçesine 10 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıyor. Büyükşehir tarafından alt yapı çalışması ilçeler bazında ilk kez Kale ilçesinde başladı.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale ilçesine 10 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapıyor. Büyükşehir tarafından alt yapı çalışması ilçeler bazında ilk kez Kale ilçesinde başladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı temel atma töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, " Denizli’de ne varsa Kale’ de de o olsun düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışması ilçeler bazında ilk kez Kale ilçesinde başladı. Kale ilçesine 10 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılıyor. Yağmur suyu hattının temel atma töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve vatandaşlar katıldı.


“Çalışmalar Devam Edecek”

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, törende yaptığı konuşmada seçim öncesi verdikleri sözleri tutacaklarını söyledi. Hayla “İlçemizde başlatılan alt yapı çalışması nedeniyle Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bize çalışmalarımızda her zaman destek olan Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ a saygılarımı sunuyorum” dedi.


Vali Kocatepe Konuştu

Geçtiğimiz hafta Denizli’de göreve başlayan Vali Şükrü Kocatepe’ de törende konuşma yaptı. Kocatepe “Denizlimize gelen hizmetlerde emeği olan sayın bakanımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Başkan Zolan “Denizli’de ne varsa Kale’de de o olsun”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, da törende yaptığı konuşmada Denizli’de yapılan tüm hizmetlerin ilçelere de taşınacağını belirtti. Başkan Zolan “30 Mart’ta sizler bizlere sahip çıktınız. Sizlerin yanına geldiğimizde elimizden tuttunuz. Bizler de Kale ile ilgili hayallerimizi söyledik. Yapmak istediklerimizi sizlere anlattık. Önce Allah sonra sizlere inandık. Bakanımıza güvendik. Onun önderliğinde Kale’de ne ihtiyaçsa onunla ilgili her şeyi yapacağımızı söyledik. 'Sizler de yaparsa bunlar yapar' dediniz. Siz nasıl bizim başımızı öne eğdirmediyseniz bizler de sizin başınızı önünüze eğdirmemek adına işlerimize ve yatırımlarımıza başladık. Kale’nin köylerinde birçok yatırım yaptık. 4 bin 500 metre içme suyu hattı döşedik. Kayabaşı suya kavuştu. Belenköy’ de 2 bin 700 metre içme suyu hattı döşendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin liralık yatırım gerçekleştirdik. Bugün ilk defa ilçelerimizde bir alt yapı projesini başlatıyoruz. Denizli’de ne varsa ilçelerimizde o olacak dedik. Sayın bakanımız 2008 yılında Denizli’de yüzyılın alt yapı hamlesini başlattı. Denizli’de kazılmadık cadde sokak kalmadı. 2008’ de başlayan o hamle bugün üst yapı ile tamamlandı. İlçelerimizdeki alt yapı çalışmalarımıza burada başladık. Yaklaşık 10 kilometre hem kanalizasyon hem de yağmur suyu olmak üzere hat yapıyoruz. Bunun da maliyeti 2 milyon liradır. Tüm ilçelerimizde bu çalışmalar yapılacak. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Durmadan çalışacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz olsun. Herkesle birlikte el ele vereceğiz ve Denizli’de ne varsa Kale’ de de o olsun düşüncesiyle hareket edeceğiz” diye konuştu.


“Kaleliler dimdik ayakta”

Törende Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de Kalelilere seslendi. Bakan Zeybekci, birlik ve beraberliğin önemine değinerek Kale’yi örnek gösterdi. Bakan Zeybekci “Kaleliler yine her zamanki gibi dimdik ayakta. Cumhurbaşkanımızın söylediği bir olalım diri olalım sözünün en güzel örneğini Kale’de görüyoruz. Birsiniz berabersiniz. Tüm bunlarla zaten güzellikler geliyor. Birlik ve beraberlik olduktan sonra arkası kendiliğinden geliyor. Yaklaşık 2 ayda 3 kez Kale’ye geldik. Ardı ardına 2 defa Kale pazarına geldiysek bizim Kaleli olduğumuz tescillenmiştir” dedi.


“Söz verdiklerimizin 3 katını yaptık”

Bakan Zeybekci açıklamasının devamında “Biz 2004 yılında Denizli için yola çıktığımızda verdiğimiz sözlerin 2-3 katını yaptık. Kişi sevdiğine verdiğini saymazmış. Biz de Kale için öyle diyoruz. Kale için verdiğimiz saymıyoruz. Saymayacağız da. Sayarsak bereketi kaçar. Kale her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. En gelişmiş şehirlerde ne varsa benim Kale ilçemde yoksa bize daha durmak yok demektir. Bize dinlenmek yok çalışmak var demektir. Yalnız şunu da unutmayalım; Yergiyi yalnızken övgüyü herkes varken yapalım. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerle ilgili de o konuda pek mütevazi olmayalım. Kale ilçemiz övgüyü de iyi yapıyor" dedi.


Bakan Zeybekci, Denizli’nin siyasette lider bir şehir olması gerektiğinin de altını çizerek “Biz başka şehirlerin yaptığı gibi Denizli olarak siyasette lider şehir olma meselesini Denizli meselesi haline getireceğiz. Bu partiler üstü bir meseledir. Bu iş artık Denizli’de Denizlililerin meselesidir.2015 yılı Haziran’ın da Denizli Batı Anadolu’da ayrılıp da gelen şehirlerden biri olacak. Farklılaşan şehir olacak. Biz yine böyle yağmurlu bir günde Denizli’de Denizli için eğer gerekliyse biz seçim kaybetmeye bile razıyız diyerek gözü kara bir şekilde alt yapıya başladık. Denizli hak ettiğini alacak dedik. Denizli dünyanın marka şehirlerinden biri olacak dedik ve öyle yola çıktık. 5 gün boyunca Cumhurbaşkanımızla beraber Amerika’daydık. İnanın Denizli’ye baktığımız zaman New York’un fersah fersah ilerisinde olduğunu görüyoruz. Bütün bu güzellikler Kayabaşı’na da güzel olur. Kale’nin merkezine de güzel olacak. Büyükşehir Belediyemizin bu yaptığı yatırım Kale'ye hayırlı olsun” dedi.


Butona Birlikte Basıldı

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla temel atmak için butona bastı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön