19 / 04 / 2024

Denizli Kayaköy'e toplum konut projesinin teslim tarihi mecliste!

Denizli Kayaköy'e toplum konut projesinin teslim tarihi mecliste!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların sahiplerine teslim edilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların sahiplerine teslim edilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Karaca, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Karaca, ''Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Karaca, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Denizli'de Toplu Konut İdaresi, Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde toplu konut projesi kapsamında 938 konutun satılmıştır. Kayaköy'de TOKİ'den konut sahibi olan yurttaşlar yetkililer tarafından kendilerine teslim tarihi olarak 1 Nisan 2020 tarihinin bildirildiğini ifade etmişlerdir. Yurttaşlar Kayaköy'deki  TOKİ  konutlarının çalışmalarının yüzde 96 oranında tamamlandığını fakat konutların teslim edilmediğini dile getirmişlerdir. Yurttaşlar konutların teslim edilmemesiyle mağdur olduklarını, kiracı olarak yaşayanlar oturdukları konutların ev sahipleri ile sorun yaşadıklarını ve pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin Haziran'dan bu yana normal taksitlerin üzerine eklenmesiyle çok zor durumda kaldıklarını aktarmışlardır.''

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın soruları:
1- Denizli'de Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların teslim tarihi konut sahiplerine neden Nisan 2020 olarak açıklanmıştır? 
2- Denizli'de Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların tamamlanmasına rağmen konut sahiplerine teslim edilmemesinin sebebi nedir? 
3- Konutlarına taşınmayı bekleyen yurttaşların yaşadıkları mağduriyetlerini gidermek amacıyla herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? 
4- Kayaköy'de toplu konutlar konut sahiplerine ne zaman teslim edilecektir? 


Geri Dön