24 / 04 / 2024

Denizli OSB 70 hektar eklenerek büyütülecek!

Denizli OSB 70 hektar eklenerek büyütülecek!

Denizli OSB Müdürlüğü, Honaz Belediyesinin de olumlu yanıtı üzerine yaklaşık 70 hektar alanın bölgelerine dahil edilmesi için harekete geçti. Bu alanın dahil olmasıyla OSB'deki 184 fabrikaya 24 fabrika daha eklenecek...



Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin bitişiğinde yüzde 30’u yapılaşmasını tamamlamış sanayi alanının OSB alanına dahil edilmesi için gerekli proje ve rapor çalışması tamamlandı. Yaklaşık 70 hektar alanın Denizli OSB’ye dahil olmasıyla bölgedeki 184 fabrikaya 24 fabrika daha eklenecek.

Dünaya'dan Osman Nuri Boyacı'nın haberine göre; Denizli Organize Sanayi Bölgesi 70 hektar alanı bünyesine alıyor.Yaklaşık 70 hektar alanın Denizli OSB’ye dahil olmasıyla bölgedeki 184 fabrikaya 24 fabrika daha eklenecek.

1975 yılında temeli atılan 1985'de kurulan tesislerin üretim yapmaya başladığı Denizli OSB’nin sınırları dışında bulunan yüzde 30’luk bölümünde firmaların yapılaşmayı tamamlayıp üretim yaptığı 684 bin metrekare alanın OSB’ye dahil edilmesi yönündeki talepler üzerine Denizli OSB Müdürlüğü işleme geçti. Honaz Belediyesi’nin de olumlu yanıtı üzerine yaklaşık 70 hektar alanın Denizli OSB’ye dahil edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, "Söz konusu alanın dahil edilmesiyle 8 bin ki-şiye istihdam sağlanacağını, 24 büyük fabrikanın daha kurulacak." dedi.

 Denizli OSB 70 hektar eklenerek büyütülecek!

Firmalar, OSB’nin pek çok avantajından yararlanacak

Denizli OSB’ye dahil olan firmaların bir çok avantaj dan da yararlanacağını ifade eden Taş, “Mücavir alanları içindeki Honaz Beledi-yesi’nden ruhsat almalarına rağmen altyapıları tamamlanamayan sanayi parselleri, OSB içine dahil olduklanndahem daha ucuz elektrik kullanabilecekler hem de başta emlak vergisi olmak üzere vergi muafiyetlerinden faydalanacak” dedi. Taş, şöyle devam etti: “Teşvik kapsamında Denizli içindeki firmalar 2. Bölge teşvikleri alırken OSB içindeki firmalar 3. Bölge teşvikleri alarak daha avantajlı bir duruma gelecek. Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, ihracat yapabilmek için Arıtma Tesisi Deşarj İzin Belgesi’ne ihtiyaç duyuyor. Bu bölgenin OSB’ye dâhil olmasıyla gıda sektöründe ihracat rakamları da artacak. Söz konusu alan tahminen mayıs ayında OSB’ye dahil olacak.” diye konuştu.

Çalışma mayısta tamamlanacak

Honaz Islah Organize San Bölgesi yer seçimi için Sanayi ve Teknoloji Bakar tarafından oluşturulan Ye Seçimi Komisyonu, Deniz Bölge Müdürlüğü'nde toplantı yaptı. Denizli OSB Başkan Derya Baltalı ve Bölge Müdürü Ahmet Taş, Sanayi ve Teki Bakanlığı adına İzlem Külli ve Adil Kaya ile 14 kuruluş yetkililerinin katıldığı toplantıda, daha önce Honaz Belediyesi tarafından imara ve yapıla açılan alanlar ile 1/25000 çevre düzeni planında yer alan oran yaklaşık 70 hektarlık alanın Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesi değerlendirildi. Mayıs ayında tamamlanm beklenen çalışmayla 184 fabrikanın yer aldığı Deniz OSB’ye 24 fabrika daha eklenecek ve OSB alanı 41 350 bin metrekareden 5 bin 34 bin metrekareye çıkacak.


Geri Dön