23 / 04 / 2024

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..



Denizli Tavas a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?


Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Denizli Milletvekili Kazım Arslan'nın, Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istediği sorular şu şekilde;


1- Denizli ili Tavas ilçesi merkezinde, içme suyu içilemeyecek kadar kireçli ve kirlidir. Tavas'ın merkezinde altyapı, kanalizasyon ile içme suyu hattı arasında yalıtım yapılmadan evlere ulaşmaktadır. Herhangi bir patlama durumunda içme suyu ile kanalizasyon birbirine karışacaktır. Bununla ilgili bir tedbir alacak mısınız?


2- Tavas’ın merkezi başta olmak üzere, mahallelerde kanalizasyon atıkları et kalınlığı olarak dünyanın ikinci toprak kalınlığına sahip olan Tavas Ovası’na dökülmektedir. Yakında sulu tarıma geçmesi planlanan ovada acilen atık ıslahı yapılacak tesise ihtiyaç vardır. Bunun için atıksu arıtma tesisi ne zaman yapılacaktır?


3- Tavas’tan başlayıp Bozdoğan Barajı’na kadar giden doğal su kaynakları atık su ile birleşmektedir. Zaman zaman sulamada kullanılan ancak atık su ile birleşen bu doğal su kaynakları çevreye zarar vermektedir. Bakanlığınızın belediye ile eşgüdümlü olarak bu sorunu çözmek için bir çalışması olacak mıdır?


4- Tavas ilçesi Akyar Göleti’ni besleyen doğal su kaynakları Sarıabat Mahallesi’nden gelen atık sularla birleşip Akyar Göleti’nin kirlenmesine sebep olmaktadır. Bu sorunla ilgili ne tür tedbriler almayı düşünüyorsunuz?


5- Denizli ili Çal ilçesi yerleşim yerlerine ulaşan kanalizasyon atığı büyük ölçüde. Büyük Menderes'e akmaktadır. Kanalizasyonda yaşanan bu çevre sorunu hakkında, diğer Bakanlıklarla ve belediyelerle eşgüdümlü çalışmanız olacak mıdır?





Geri Dön