29 / 03 / 2024

Denizli'de imarlı arsa üreterek inşaat sektörü rahatlatılmalı!

Denizli'de imarlı arsa üreterek inşaat sektörü rahatlatılmalı!

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, belediyelerin yeni imarlı arsa üreterek inşaat sektörünü rahatlatması gerektiğini söyledi.



Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, belediyelerin yeni imarlı arsa üreterek inşaat sektörünü rahatlatması gerektiğini söyledi. Arslan, "şehir merkezi sıkıştı kaldı. Yeni İnşaat alanları üretilerek, şehir merkezi dış alanlara doğru kaydırılmalı. Müteahhitler yapmak İçin, yıkmak zorunda kalmamalı" dedi.  Arsa ve konut fiyatlarının imarlı arsa bulunamadığı için sürekli arttığını kaydeden Hakan Arslan, "Ekonomisi ve iklimi sayesinde sürekli göç alan ilimizde, konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. İmarlı arsaların tükenme aşamasına gelmesi, yeni binaların sadece kentsel dönüşüm yapılan alanlarda inşa edilmesi, şehri ileride içice girmiş kasaba görünümüne sokacaktır. O nedenle yeni imarlı arsa üretilmesi zorunludur" diye konuştu. 


KAT ARTIRIMINA İZİN VERİLMELİ 

İmar sıkışıklığını çözmek için kat artırımına gerekli iznin verilmesini de isteyen Oda Başkam Arslan. "Şehir merkezi dışarıya taşınmalı. 'Yapılaşmalara az katlı izin veriliyor, bence çok katlı binalar yaparak altlarına otopark yapılabilir. Yerden kazanılabilir. Şehrimizin yenilenmesi gerekiyor. Denizli'de kentsel dönüşüm kapsamınada eski bina yıkılıp yerine depreme uygun yeni bina yapılıyor. Sadece binalar yenilenmiş oluyor. 


OTOPARKLAR BİNA ALTINA ALINMALI 

Şehir dışına açılacak yeni imar arsaları sayesinde inşaat sektörü de hareketlenmiş olur. Şehirler rant elde etmek için değil, rahat yaşamak için düzenlenmelidir. Tarihi dokuları korumak üzere yeni yollar açılır, şehir dışındaki arsalar imara açılır ise şehrimizin trafik ve otopark sorunu kalmaz.


YIKMADAN YENİSİ YAPILAMIYOR 

Mütahitler, eski binaları kentsel dönüşümden faydalanarak yerine yeni bina yapmak suretiyle arsa kazanıyorlar. Kentsel dönüşüm olayı da dairesel bazda yapılıyor. Alansal bazda yapılmalıdır. Şehrin yenilenmesi gerekiyor çünkü trafik otopark sorunu mevcut biraz daha böyle giderse şehrimiz kasaba görünümlü bir şehir olacak. Merkezdeki bu sorunun önüne geçmek için merkezde, yerleşime imar izni verilmemeli ve konutlar merkez çevresine konuşlandırılmalıdır" dedi. 


Deha 20


Geri Dön