19 / 04 / 2024

Denizli'deki Doğalgaz Enerji Sanrali'nin inşaatı hızla sürüyor!

Denizli'deki Doğalgaz Enerji Sanrali'nin inşaatı hızla sürüyor!

Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Batu Aksoy, RWE ve Turcas olarak ortaklaşa gerçekleştirdikleri yatırımın, Denizli ve bölgesi için uzun vadeli ve sürdürülebilir olumlu etkiler



Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli’nin Kaklık kasabasında 17 Temmuz 2010’da inşasına başlanan doğalgaz kombine çevrim enerji santralindeki jeneratörler için hafriyat işlerinin devam ettiğini belirtti.

Santral ile ilgili çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini ifade eden Aksoy, "Santrali 2012 yılı sonlarında işletmeye almayı öngörüyoruz. RWE ve Turcas olarak ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu yatırımın, Denizli ve bölgesi için uzun vadeli ve sürdürülebilir olumlu etkiler getireceğine inanıyoruz" dedi.

İnşaatın sağladığı istihdama ve Kaklık’taki yerel ekonomiyi canlandırmasına ek olarak, sosyal hayatının güçlenmesi için de Denizli’de projeler gerçekleştireceklerini dile getiren Aksoy, santral kurdukları bölgelerdeki yerel ihtiyaçları analiz etmeye çok önem verdiklerini söyledi.

RWE AG hakkında bilgi veren Aksoy, RWE, Avrupa’nın önde gelen beş elektrik ve gaz şirketlerinden biri olduğunu ifade etti. Şirket elektrik ve gaz üretimi, ticareti, iletimi ve satış alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Aksoy, 70 binin üzerinde çalışanı ile şirketin, Avrupa’da 16 milyonun üzerinde müşterisine elektrik ve yaklaşık 8 milyon müşterisine gaz temin ettiğini ifade etti.

TURCAS Petrol A.Ş.’nin, Türkiye petrol ve enerji sektöründe geniş deneyime sahip lider konumu ile birçok başarılı projeye ortak olmuş ve uluslararası kurumsal bir kültüre sahip olduğunu ileri süren Aksoy, şunları söyledi:
"Bugün TURCAS, liberalleşen enerji piyasalarında akaryakıt dağıtımı, petrol rafinajı, petrokimya üretimi ve satışı, elektrik üretimi, doğalgaz ve elektrik ticareti-ithalatı-toptan satışı gibi alanlarda faaliyetlerini sürdüren ve yatırımlar yapan entegre bir enerji şirketidir. Turcas’ın akaryakıt sektöründeki iştiraki Shell-Turcas Petrol A.Ş. ülke çapında bin 200 civarındaki bayisi ve yıllık 9 milyar TL cirosu ile faaliyet gösterirken petrokimya sektöründeki iştiraki Petkim Petrokimya Holding A.S.’de yaklaşık 3,2 milyon ton brüt üretim ve yıllık 2,5 milyar lira satış hasılatı gerçekleştirmektedir. Turcas ve iştirakleri toplam yaklaşık 3 bin 500 kişiyi istihdam etmektedir."
AA


Geri Dön