24 / 04 / 2024

Dennis Lockhart: 2015 ortasında faiz artırımı olabilir!

Dennis Lockhart: 2015 ortasında faiz artırımı olabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, Mississippi eyaletinin Jackson şehrinde yaptığı konuşmada, Fed'in faiz oranlarını gelecek yılın ortalarına kadar sıfıra yakın seviyede tutacağına inandığını belirtti. ''




ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, ekonomik şartların faiz artırımına 2015'in ortalarında hazır olacağı öngörüsünde bulundu.  


Lockhart, Mississippi eyaletinin Jackson şehrinde yaptığı konuşmada, Fed'in faiz oranlarını gelecek yılın ortalarına kadar sıfıra yakın seviyede tutacağına inandığını belirtti. ''(Ekonomik) şartlar, 2015'in ortasında ya da hemen sonrasında faiz artırımına hazır olacak" diyen Lochart, büyüme oranın da yüzde 3 de sabitleneceğini iddia etti.  


Lockhard, Fed'in faiz artırımı zamanlamasına ilişkin olarak şunları söyledi: 


"Bu, önceden kararlaştırılmış bir şey değil. Faiz artırımının zamanını ekonominin önümüzdeki çeyreklerde göstereceği performans belirlemeli ve belirleyecek. İstihdam sektörünündeki iyileşmenin istikrarlı olarak devam etmesini ve ekonominin 2016 yılı sonunda ya da 2017 başlarında tam istihdama ulaşmasını bekliyorum." 


Lockhard, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinin altında olmasının ekonominin halen güçlenmeye ihtiyacı olduğuna işaret ettiğini ve enflasyonun yükselmesinden ziyade düşük seyretmesinden endişe duyduğunu belirtti. 


"Değerlenen dolar ihracatı düşürecek" 


Ekonomik verilerin birçok yönden ümit verici olduğunu aktaran Lockhart, "Değerlen doların ihracatı aşağı çekebilir" uyarısında bulundu. 


Lockhart, bankacılık sektörünün güçlenen savunma mekanizmalarının kendisini rahatlattığını ve ABD'nin finans sisteminin Orta Doğu'da yaşanan kargaşadan etkilenmediğini de kaydetti. 



Dünya


Geri Dön