24 / 04 / 2024

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İller Bankası AŞ 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, toplantıda yaptığı konuşmada, "Tüm illerimizin, ilçelerimizin 50 yılını, 100 yılını hep birlikte planlıyor ve projelendiriyoruz dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz"

Sokak sağlıklaştırma projeleri de yapıldığına dikkat çeken Kurum, "2023 yılına kadar hedefimiz 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmaktır" dedi ve şunları kaydetti: 

"Kaçak yapıyla mücadele ediyor, kaçak yapıları yıkıyor, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz." 

Türkiye'nin birçok ilinde 104 bin bağımsız birimin üretilmesine yönelik çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Kurum, şöyle konuştu:

"Hızlı, yerinde ve gönüllü dönüşüm esasıyla yılda 300 bin olmak üzere 5 yılda, 1 milyon 500 bin konutun deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Son 2 yıl içerisinde, dönüşümü adeta baştan sona yeniden düzenleyen değişiklikler yaptık. Meclisimizle vatandaşların ve müteahhitlerin, yüklenicilerin mağdur olmaması için birçok mevzuat düzenlemesi yaptık. Artık parsel bazındaki planlamaları tamamen ortadan kaldıracak, parsel bazlı imar planı hiçbir şekilde yapılamayacak, yapılan planlarda 7'inci aya kadar etraftaki teşekkül etmiş bina yükseklikleri çerçevesi neyse bu bina yükseklikleri çerçevesinde yapılacak. Eylem planımızı hazırladık, çözümler ürettik. Dönüşüm konusunda istekli olan vatandaşlarımızı endişelendiren, gayretli belediyelerimizi zorlayan tüm engelleri ortadan kaldırdık. Bu kritik hamlelerimizle artık belediyelerimizin eli daha güçlü. Kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında 81 ilimizde tarihi kent meydanlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz. Meydanlarımızı tarihi hüviyetine kavuşturacak bu vizyon projeyle, yüzlerce tarihi ve kültürel aksımızı yeniden ihya ediyor, yine yüzlerce etapta yenilediğimiz iş yerlerimizi esnafımıza kazandırıyoruz."

Hedefimiz şehirlerimizi 2023, 2053 ve 2071'e hazırlamak!


Geri Dön