24 / 04 / 2024

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.



Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Güncel Sağlık Haber'de yer alan habere göre; bir Youtube programında soruları cevaplayan, Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depremle ilgili merak edilenleri açıkladı. Depremle ilgili bilinen yanlışları da açıklayan Bulut, "Kayanın üstündeki evde 15 saniye süren deprem zeminde 45 saniye sürer. Önemli olan evlerin zemine uygun inşa edilmesi" dedi.

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Önemli olan binanın zemine uygunluğu olduğuna dikkat çeken Bulut, "Kayanın üstünde olan her ev yıkılmaz diye bir şey yok. Kayanın cinsi burada çok önemli. Evinizin de o kayaya uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Deprem ülkesinde bu konuyla ilgili daha çok uzmanın bulunması gerektiğini belirten Bulut, "‘Kayalık olan zeminde 15 saniye süren deprem, normal zeminde 45 saniye sürer. Kayada deprem daha hızlı ilerler, önemli olan kayalığa uygun, zemine uygun evlerin inşa edilmesi. Maalesef Türkiye’de maddi çıkarlar çok ön planda oluyor. Halbuki bu kaygı geri plana atılmalı. Ülkemizde daha çok jeoloji mühendisi ile jeofizik mühendislerinin olması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Depreme dayanıklılık için 7 adım!

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?


Geri Dön