24 / 04 / 2024

Depremin zararlarını azaltmanın yolu dayanıklı yapılar inşa etmek!

Depremin zararlarını azaltmanın yolu dayanıklı yapılar inşa etmek!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremlerin oluşturacağı bu zararları azaltmanın en etkin iki yolu ise depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu söyledi...



Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, 2018 yılının başından bugüne kadar Türkiye ve çevresinde 13 bin 892 deprem gerçekleştiğini hatırlattı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yavuz Işık, ülkemizin jeolojik yapısı nedeniyle büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremler yaşadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: 

"Bu sebeple yapabileceğimiz en iyi şey bu gerçeği kabul etmek ancak depreme teslim olmayıp mücadele etmektir. Depremi önleyemeyiz fakat depremin zararlarını azaltma imkânına sahibiz. Depremlerin oluşturacağı bu zararları azaltmanın en etkin iki yolu ise depreme dayanıklı yapılar inşa etmek yani yapı stokumuzu; kaliteli, güvenliği kanıtlanmış betonlarla güçlendirmek ve toplumu depreme karşı bilinçlendirmekten geçmektedir."

 


Geri Dön