16 / 04 / 2024

Dereler “yüzer -gezer gemi” ile temizlenecek!

Dereler “yüzer -gezer gemi” ile temizlenecek!

Özellikle Meles, Arap ve Manda derelerinin Körfez’e açılan ağızlarında kullanılacak olan yüzer -gezer gemi sayesinde dere temizliği çok kısa sürede bitecek ve koku problemi kalmayacak.




İZSU Genel Müdürlüğü, dere temizliklerinde kullanılmak üzere karada ve suda hareket edebilen yeni bir araç satın alıyor. Özellikle Meles, Arap ve Manda derelerinin Körfez’e açılan ağızlarında kullanılacak bu araç sayesinde dere temizliği çok kısa sürede bitecek ve koku problemi kalmayacak. 


11.2 milyon liralık yatırımla 20 adet iş makinesi ve 20 adet kamyon alarak kent merkezi ve çevre ilçelerde dere temizliklerini 2 yıldır kendi ekipleri ile sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, teknolojik yeniliklerle çalışmalarına hız katıyor. Geçtiğimiz günlerde sazlık alanlarda kullanılmak üzere makine aparatı alarak hizmet kapasitesini artıran İZSU, yine dere temizliklerinde kullanılmak üzere karada ve suda hareket edebilen, sığ derinliklerde mükemmel temizlik sağlayan iş makinesi almak için ihaleye çıktı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “yüzer - gezer gemi” diye tabir edilen “amfibik” dere temizlik makinesinin yaklaşık 2 ay içinde hizmete gireceğini belirtti. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, özellikle Manda, Meles ve Arap derelerinin Körfez’e açılan ağızlarında ulaşamadıkları bölümlerin temizliklerini bu araç sayesinde kolaylıkla yapabileceklerini belirterek, “Sığ derinliklerde hareket edebilen, güçlü emme ve iletme pompaları, kırma, parçalama, kesme gibi özellikleri olan bu aracın gelmesi ile çalışmalarımız hız kazanacak. Yağışlı mevsimlerde bile dere temizliği yapabilecek hale geleceğiz. Amfibik dere temizlik makinesi, dere tabanlarında ve yanlarında yer alan kargı, ot, çöp ve katı malzemeleri alabilecek; karada ve suda hareket edebilecek. Böylelikle hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf edeceğiz ” diye konuştu. 




İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön