20 / 04 / 2024

Derince'ye dev eğitim kampüsü geliyor!

Derince'ye dev eğitim kampüsü geliyor!

Yaklaşık 50 yıl önce inşa edilen Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Çalışanları ve Ortakları İlkokulu’nun taşınacağı eğitim kampüsünün inşaatı Haziran'da başlayacak.



Derince Denizciler Caddesi'nde 1972 yılında eğitime açılan Derince Lisesi şimdiki adıyla Derince Anadolu Lisesi, yapıldığı dönem ilçedeki tek lise oldu. Bugün devlet kademelerinde ve özel sektörde görev yapan çok sayıda tanınmış ismin eğitim gördüğü okul olan Derince Lisesi, Sırrıpaşa Mahallesi Harmantarla mevkiindeki 25 dönümlük alanda inşa edilecek eğitim kampüsüne taşınacak.

PROTOKOL TAMAM

Özgür Kocaeli'den Cemalettin Öztürk'ün haberine göre; Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ‘eğitimin çıtasını yükseltecek proje’ dediği eğitim kampüsü için geçtiğimiz ay Kocaeli Valiliği’nde bir protokole imza attı. Protokole göre Derince Lisesi ve hemen yanında yer alan Sabancı Çalışanları ve Ortakları İlkokulu’nun da aralarında bulunduğu iki okul, yeni yere taşınacak. Başkan Zeki Aygün, çalışmaların hızlandırılması ve yapılacak eğitim kampüsünün bir an önce başlanması için protokol dosyasını bizzat kendisi Milli Eğitim Bakanlığı’na götürdü.

DENEMEÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, projenin onaylanması ve yapılacak eğitim kampüsü inşaat çalışmalarının başlaması için ilimizde bulunan bazı milletvekilleriyle beraber Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’e ziyarette bulundu. Aygün, kampüs projesinin Derince için önemini anlatarak detayları paylaştı. Bakan Yardımcısı Denemeç ise eğitime verdikleri öneme değindi ve projenin biran önce başlanması Bakan ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

Yeni kampüs, bölgenin en büyük eğitim kampüsü olacak. Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Aygün, 25 dönümlük alanda 30 bin metrekarelik inşaat alanı ayırdıklarını açıkladı. Aygün, çalışmaların bu eğitim yılının sonunda başlanacağını sözlerine ekledi. Kampüsün tamamlanmasının ardından iki okul taşınacak. Böylece gerek bu okullardaki gürültü kirliliği, gerekse öğrencilerin trafik güvenliği açısından yaşadıkları problemler ortadan kalkacak.

İÇİNDE NELER VAR?

Okullardan boşalacak kent merkezinde bulunan alan, Derince Belediyesi’ne verilecek. Sırrıpaşa Mahallesi’nde yapılacak eğitim kampüsünün içerisinde 6 derslikli anaokulu, 32 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul, 24 derslikli lise, 1 kapalı spor salonu, açık spor alanları, konferans salonu ve kapalı otopark bulunacak.


Geri Dön