19 / 04 / 2024

Dev banka açıkladı: Milyoner sayısında patlama olacak!

Dev banka açıkladı: Milyoner sayısında patlama olacak!

İsviçre Bankası, küresel çapta dolar milyonerlerinin sayısının önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 40 oranında artış göstereceğini açıkladı.



İsviçre bankası Credit Suisse’in bugün yayınlanan 2022 Küresel Varlık Raporu’nda dikkat çeken bir iddia yer aldı.

Rapora göre; dünyada en az 1 milyon dolar serveti olan kişi sayısı 2021’de 62,5 milyon olurken bu rakamın 2026’da 87,5 milyona yükselmesi öngörülüyor.

Bu yıl dünyanın en zengin 500 insanı yılın ilk yarısında toplam 1,4 trilyon dolarlık servet kaybına uğrarken Credit Suisse özellikle gelişmekte olan piyasalar için hızlı bir toparlanma olacağını bildirdi.

EN ZENGİN YÜZDE 10 TÜM SERVETİN YÜZDE 82’SİNE SAHİP

2021’de küresel servetler, 21. yüzyılın en büyük artışını kaydederek yıllık yüzde 9,8 arttı ve 463,6 trilyon dolara yükseldi. En zengin yüzde 1, tüm hanehalkı varlıklarının yüzde 46’sına sahipken, en zengin yüzde 10 küresel servetin yüzde 82’sine sahip oldu.

Raporda ABD’de 140 binden fazla kişinin 50 milyon dolar ve üstü serveti olduğu, bu sayının Çin’de 37 bin 710 olduğu belirtildi. Credit Suisse raporunda ayrıca, “Enflasyona ve Rusya-Ukrayna savaşındaki aksiliklere rağmen, toplam küresel servetin büyümeye devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ULTRA ZENGİN SAYISI ARTACAK

Credit Suisse, hane halklarının küresel çapta şahsi servetlerin 2026 yılına kadar yüzde 36 artarak 169 trilyon dolara ulaşacağını, kişi başına servetin ise yüzde 28 artarak 2024’te 100 bin doları aşacağını öngördü. Banka ayrıca serveti 50 milyon dolardan fazla olan ve ultra zengin olarak nitelendirilenlerin sayısının bu tarihte 385 bine çıkacağı tahmininde bulundu.

Dev banka açıkladı: Milyoner sayısında patlama olacak!

Tahminler ayrıca 5 yılda Çin’in milyoner nüfusunu neredeyse ikiye katlamasını ve gelişmekte olan ekonomilerde sayının daha hızlı artacağını gösterdi. Banka, teknoloji ve emlak gibi sektörlerin baskı altında kaldığı ve Covid yasakları nedeniyle büyük zorluklar yaşayan Çin’de devasa bir servet yaratılmaya devam edileceğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön