18 / 04 / 2024

Dev kampanya sonrası yabancıların konut talebi hızla arttı!

Dev kampanya sonrası yabancıların konut talebi hızla arttı!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman "Dev kampanya sonrası yabancuların konut talebi hızla arttı" dedi..



Körfez Ülkelerinin büyük yatırımcılarıyla büyük çaplı yatırımlar gerçekleştirerek Türkiye’ye döviz girdisi sağlayan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman: “Bu yılın ikinci çeyreğinde kurda yaşanan artış ve hükümetin yeni açıkladığı kampanya yabancı yatırımcıların konut alımında olumlu etki yarattı. Hükümetin açıkladığı dev konut kampanyasından sonrayabancı yatırımcı Türkiye’de konut alma yarışına girdi” dedi. 


Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde başlatılan ve 31 Ekim’e kadar sürecek olan tarihi fırsat kampanyasına yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini ve kampanyanın duyurulmasının ardından ev alıcısının soluğu satış ofislerinde aldığını söyledi. Barman: “Yerli ve yabancı yatırımcının kampanyaya ilgisi hemen oluşmaya başladı. Öyle tahmin ediyoruzki 2 ay sürecek bu kampanya ile inşaat firmaları ellerinde oluşan stokları çok hızlı bir şekilde eritecektir.” diye konuştu.

Barman: “Her inşaat firması ‘Yabancı Pazar Departmanı’nı kurmalı” 

Yabancıya satılan gayrimenkullerin aslında ihracat olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Barman: “Maalesef biz Türkiye olarak yabancıya konut satışında hala istenilen düzeyde pay alamıyoruz. Bunun için inşaat şirketlerinin kendi bünyelerinde “Yabancı Pazar Departmanı” oluşturmaları şart. Şirketler yabancı çağrı merkezlerini oluşturmalı, yabacı satış elemanları istihdam etmeliler.” diye konuştu.

Türkiye’nin gayrimenkul yatırımları bakımından yatırımcı iş çevrelerinin listesinin başında bir ülke olduğunu ve Ortadoğu’da önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Barman, Ortadoğulu yatırımcıların ardından Rus ve Çin yatırımcılarını ülkemize çekmek için yeni bir departman oluşturduklarını ifade etti.

 


Geri Dön