29 / 03 / 2024

Devlet lojman satışlarından 1.2 milyar lira gelir hedefliyor!

Devlet lojman satışlarından 1.2 milyar lira gelir hedefliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait lojmanların 5 binini satarak 1.2 milyar TL gelir sağlamayı hedefliyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait 50 bin lojmandan birinci etapta 5 bin tanesini satmayı kararlaştırdı. Sözcü'de yer alan habere göre, satışlardan 1.2 milyar TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soru önergesini cevapladı.

Devlet lojman satışlarından 1.2 milyar lira gelir hedefliyor!

Murat Kurum, genel bütçeli idarelere ait 218 bin 575, diğer idarelere tahsisli 30 bin 939 olmak üzere toplam 249 bin 514 adet lojman olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu. “Bu konutlardan savunma, güvenlik ve adalet hizmetlerinde çalışan personelin kullandığı konut sayısı yaklaşık 140 bin. Kampüs alanında kalan ve hizmet binaları ile bütün bulunan yaklaşık 59 bin adet kamu konutu yer almakta olup bunların dışında 50 bin kamu konutunun ekonomiye kazandırılması düşünülmektedir. İlk etapta kat mülkiyeti/irtifakı olan 5 bin kamu konutunun satışı planlanmakta olup, Ankara, Antalya, Bursa,  İzmir  ve Mersin'deki konutların satış ihalesi yapılması için talimat verildi. 37 ilimizde de konutların değerleme işlemlerinin ardından satış talimatı verilecektir.”

İçinde oturanlar satın alabilecek


Lojmanların içinde oturan kamu görevlileri tarafından da satın alınabileceği belirtiliyor. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, bu durumla ilgili “İşi kesat giden esnaf eski defterleri karıştırırmış. Bu da bize, dara düşenin mirasyedi davranışını çağrıştırıyor. Üretemeyen ama sermayeden yiyen bir anlayış. Lojmanların ranta kurban gitme riski de var. Bu lojmanların birçoğu kent merkezlerinde yer alıyor” diye konuştu.

 

Lojman satışları başladı!


Geri Dön